in

GENOVA/ Român mort ȋn ȋnchisoare, sinucidere sau accident?

ROMA – 9 februarie 2011 -Ciprian G, un român de 25 de ani s-a sinucis marţi seară ȋn ȋnchisoarea de la Marassi (Genova), informează AdnKronos. Tânărul a fost găsit agonizând la duşuri, având alături două butelii mici de camping şi un sac negru de plastic din care ieşea gaz. Dus de urgenţă la infiermierie , românul a decedat ȋn timp ce asistenţii ȋncercau să-l resusciteze. Stirea  fost dată de o organizaţie care apără drepturile deţinuţilor.
Ciprian G. a fost condamnat la 13 luni de ȋnchisoare după ce a fost prins cu câteva grame de haşiş şi a opus rezistenţă la arestare. Ar fi ieşit din ȋnchisoare pe 9 septembrie.

Deşi ipoteza cea mai vehiculată este sinucidera, conducerea ȋnchisorii susţine că tânărul este victima unui accident. Românul ar fi ȋncercat să se drogheze cu gazul de la butelie. In 2010, ȋn Italia s-au sinucis 66 de deţinuţi, 8 dintre ei alegând tocmai metoda inhalării gazului dintr-un sac de plastic.
La 2 februarie 2011, numărul deţinuţilor români din ȋnchisorile italiene era de 3.453 (dintre care 280 de femei), adică 14% din totalul străinilor. Românii se situează astfel pe locul doi ca număr de deţinuţi, după marocani.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ionuţ Răileanu repară laptopuri la Londra “Din cauza rasismului, am plecat din Sicilia”

Maiolo (FLI): “Câinii, mai educaţi decât rromii”