in

Gina, românca din Moncalieri arsă de prietenul ei italian, s-a trezit din comă

Gina Felicia Ciubotaru, românca de 24 de ani din Moncalieri arsă de prietenul ei italian pe 5 septembrie şi internată la spitalul CTO din Torino, s-a trezit din comă şi a putut vorbi cu mama şi sora ei. Anunţul a fost făcut de una din prietenele Ginei, pe pagina de Facebook a tinerei.

“Pe 16 septembrie 2011, la orele 11, Gina a fost trezită din coma farmacologică indusă.Pe la orele 14, a vizitat-o sora ei. Gina i-a vorbit, e conştientă, a recunoscut-o pe sora ei”- scrie Mihaela, prietena Ginei.

Deşi este ţinută sub supraveghere medicală constantă, condiţiile de sănătate ale tinerei s-au îmbunătăţit, suprinzându-i chiar pe medicii de la CTO Torino: “De acum încolo, va urma strada de recuperare fizicà, care din păcate se poate demonstra lungă. Gina nu poate primi încă vizite, pentru că a evita perciolul infecţiilor, la ea intrând doar membrii familiei, câte unul pe zi”, mai scrie Mihaela.

Pe 5 septembrie, Salvatore Biscottello, prietenul italian al Ginei, în vârstă de 47 de ani, a încercat să o ucidă: i-a vărsat spirt pe faţă şi pe corp, apoi i-a dat  foc. Gina a suferit arsuri profunde pe tot corpul şi a fost transportată în condiţii disperate la spitalul CTO din Torino. Agresorul a fost internat în acelaşi spital, cu arsuri pe 20% din suprafaţa pielii.

Pe 14 septembrie, Gina a fost dusă în sala de operaţii, pentru îngrijirea rănilor: medicii au putut constata că pielea tinerei este mai puţin afectată de arsuri decât se credea iniţial, dar au continuat să o menţină în comă farmacologică.

Miruna Căjvăneanu

Citeşte si:

Arsă de vie de prietenul italian

Mesajul Ginei, cu două zile înainte de tragedie: “Poate vântul va reuşi să-mi redea lumina ochilor”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Studiu european/ Românii cheltuiesc aproape jumătate din venituri pe alimente, ţigări şi alcool

O româncă a cucerit Italia! “Fetiţa-minune” a cântat în duet cu Olivia Newton-John