in

Greta, fetița de 3 ani, găsită înecată în piscina unei vile abandonate din Foligno, a fost înmormântată. ”O durere atât de mare”

Luni, 18 mai, micuța Greta, fetița de numai 3 anișori care, în urmă cu o săptămână, a fost găsită înecată în piscina unei vile abandonate din Foligno, Italia, a fost înmormântată. Părinții copilei, soții Cristina și Ciprian, au stat îngenuncheați lângă fiica lor pe toată durata slujbei, în timp ce o ploaie ușoară încerca, parcă, să le mângâie durerea.

Cei doi câini Labrador cu care copila a ieșit la plimbare în 12 mai, aceiași care au fost alături de fetiță în ultimele ei clipe din viață, încercând chiar să o salveze de la înec, au vegheat acum sicriul micuței.

Potrivit rgunotizie.it, peste o sută de oameni, printre care și primarul din Foligno, Stefano Zuccarini, au venit să o conducă pe fetiță, pe ultimul ei drum. Cu măști de protecție și păstrând regulile de distanțare socială impuse de pandemia de coronavirus, cu toții au fost alături de părinții îndurerați ai Gretei.

Slujba religioasă a fost ținută de episcopul localității, monseniorul Gualtiero Sigismondi, care le-a amintit tuturor că „moartea nu distruge dragostea„.

”Moartea nu distruge dragostea”

„În fața unei asemenea tragedii nu există cuvinte care să-i poată consola pe părinții ei, Cristina și Ciprian. Vocile noastre nu vor putea niciodată să aline o durere atât de mare. Nu există comparație pentru o mamă și pentru un tată care suferă din cauza morții unui copil. Dispariția din această lume a unui copil e mai grea decât propria moarte. În circumstanțe atât de dramatice există spațiu doar pentru împărtășirea durerii, pentru o îmbrățișare silențioasă. Dar moartea, chiar dacă reușește să distrugă corpul nostru, nu distruge dragostea, nu reușește să lovească mortal dragostea.

Dacă nu aș avea siguranța că voi adânci rana deschisă a părinților ei, mi-ar veni dorința de a-i sugera Gretei să se joace cu îngerii în Paradis, să se lase îmbrățișată de Maica Domnului și să găsească un mod de a-și mângâia părinții, de a-i consola”, a spus monseniorul italian.

Grădina cu trandafiri a Gretei

La încheierea slujbei, cei prezenți au aplaudat timp îndelungat. Apoi, părinții Gretei și persoanele apropiate familiei au condus-o pe micuță pe ultimul drum, spre cimitirul din localitate unde a și fost înmormântată.

În amintirea Gretei, trandafirii lăsați pe sicriu de cei care au participat la înmormântare vor fi plantați pe un câmp din cartierul Pieve Fanonica, lângă o piatră comemorativă. Va fi „Grădina cu trandafiri a Gretei„.

Reamintim că în 12 mai, fetița de numai 3 anișori a fost găsită moartă într-o piscină, la o distanță de doi kilometri de casă (articol aici). Nenorocirea s-a produs după ce copila a ieșit la plimbare cu cei trei câini ai familiei. Fata a ajuns la o vilă abandonată din Foligno, unde se afla și o piscină în aer liber, neacoperită și plină cu apă. Copila a căzut în ea și s-a înecat.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cutremur în MAE: Funcționară de la Consulatul României din Catania, DATĂ AFARĂ, după ce și-a bătut joc de cererea de ajutor a sportivei Alina Crăciun

Sanatoria nu e numai pentru imigranți! Românii și româncele care muncesc la negru în Italia își pot face acum documente de angajare