in

Guvernul Italiei a decretat starea de urgenţă, inundatiile din Sardinia s-au soldat cu 14 morți

Inundaţii provocate de ceea ce presa a prezentat drept un ciclon au produs 14 morţi pe insula italiană Sardinia, a declarat marţi preşedintele regiunii, Ugo Cappellacci, pentru postul de televiziune SkyTG24. Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa, iar cinci au fost date dispărute în inundaţiile din Sardinia, atunci când ploile torenţiale care s-au abătut asupra insulei au dus la vale maşini, au inundat imobile şi au distrus drumuri.

Guvernul Italiei a decis instituirea stării de urgenţă în regiunea Sardinia, alocând rapid 20 de milioane de euro pentru atenuarea efectelor calamităţilor de pe insulă.

„Am decis deblocarea imediată a 20 de milioane de euro pentru Sardinia”, a declarat premierul Enrico Letta. Este vorba de o dramă de proporţii incredibile, o tragedie naţională. În acest moment, prioritatea este salvarea vieţilor şi ajutarea sinistraţilor”, a explicat premierul Letta.

Anterior, autorităţile au evocat un bilanţ provizoriu de nouă morţi, cu dispăruţi. „A fost vorba despre un adevărat ciclon, pe care meteorologii l-au numit „Cleopatra” şi care a provocat semnificative pagube materiale şi cel puţin 14 victime”, a afirmat guvernatorul insulei Sardinia.

Apele revărsate au luat sute de maşini, au inundat imobile, au distrus drumuri şi poduri, numeroase sate din Sardinia au fost evacuate, iar sute de persoane au rămas fără locuinţe. În numeroase părţi ale insulei a fost întrerupt curentul electric, iar traficul rutier, feroviar, aerian şi maritim a fost şi el întrerupt, anunţă Corriere della Sera.

Majoritatea victimelor se aflau în zona de nord-est a insulei, în portul Olbia şi în împrejurimile acestuia. Printre victime se află o mamă şi fiica sa, găsite fără viaţă în maşina lor, şi un poliţist al cărui vehicul a fost luat de ape.

Au mai fost descoperite corpurile lipsite de viaţă a doi adulţi şi doi copii de origine braziliană, care au murit înecaţi în apartamentul lor, aflat la subsolul unei clădiri inundate de apă din localitatea Olbia – relevă site-ul de ştiri TgCom24 -Mediaset.

Bilanțul victimelor s-ar putea înrăutăți după ce echipele de salvare vor ajunge în zonele mai greu accesibile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România se vinde cu hectarul. Străinii vor avea liber să ne cumpere ţara

Filmul românesc „Quod Erat Demonstrandum” a obținut premiul special al juriului la Festivalul de la Roma