Menu
in

Hoți din România recrutați de italieni. “Cu banii câștigați trăiam ca un nabab”

Hoți din România recrutați de italieni din Friuli Veneto pentru a devaliza locuințe în provinciile Treviso, Pordenone și Udine. Informațiile au ieșit la lumină pe timpul unei anchete a carabinierilor din Pordenone și Udine. Ar exista un unic “recrutator” în furturile în serie care sunt puse la cale în ultima vreme. “Împreună cu amicii mei am fost recrutat de cineva din Italia – a mărturisit un șoarece de apartament după arestare -. Mie și complicilor mei ne-a asigurat 100 de euro ca plată zilnic pentru a devaliza cât mai multe case posibil. Dar tot ceea ce reușesc să fur trebuie predat “recrutatorului”“.

Tânărul hoț a explicat și că nu cunoaște recrutatorul, dar că nu ar fi un singur bărbat ci o organizație care are contacte optime cu criminalitatea din România. “Suntem recrutați pentru maxim 6-8 zile – a adăugat hoțul – apoi trebuie să ne întoarcem acasă să ne bucurăm de plata de 600-700 de euro. Eu cu banii aceia trăiesc ca un nabab circa două luni. Apoi de obicei sosește o nouă recrutare”.

Banda lui Papuc, arestată în Sicilia

Hoțul, originar din Brașov, a explicat și motivul alegerilor recrutatorilor. “Vor deseori oameni noi și fără antecedente penale. Astfel dacă suntem prinși – a adăugat tânărul român înainte de a încheia un acord judiciar – judecătorii italieni ne condamnă și ne trimit acasă. Și în caz de arestare suntem plătiți. Banii ne sosesc acasă, dacă ne ținem gura”.

Românul Nelu, Fantomas de Italia

Hoții din supermarket-uri

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version