in

Şi-a bătut şi umilit soţia în faţa copiilor, român arestat la Verona

batuta-sot-italiaO lungă istorie de violenţe, ameninţări şi chinuri. Luni de zile a suferit în tăcere tot felul de umilinţe, multe petrecute sub ochii celor trei copii. Pentru a o pedepsi pentru o pieptănătură “greşită” a ras-o la zero. Şi o dată, când nu a răspuns la telefon, a luat-o la pumni. În final a găsit forţa de a-şi denunţa soţul, care a fost arestat, scrie cotidianul veronez L’Arena.

Femeia era terorizată de soţul beţiv şi bătăuş La Verona, un român de 39 de ani a fost arestat pe 1 iunie, pentru rele tratamente contra fostei soţii. Violenţele au determinat serviciile sociale să dispună îndepărtarea fiicei lor de şase ani din locuinţă pentru a nu asista la scenele continue ale tatălui.

Judecătorul pentru investigaţii preliminare de la Tribunalul din Verona emisese un ordin de restricţie împotriva lui, pentru ca acesta să nu se apropie de locurile frecventate în mod obişnuit de fosta soţie, ordin nerespectat de bărbat. În mai multe ocazii românul a urmărit-o pe femeie, ameninţând-o cu moartea şi spunându-i că, după ce o va ucide, îşi va lua viaţa. În ciuda divorţului, bărbatul a continuat, deseori beat, să o spioneze şi să-i telefoneze, astfel încât i-a cauzat o stare îndelungată şi gravă de anxietate şi frică pentru propria siguranţă fizică. Judecătorul pentru investigaţii preliminare, pe baza elementelor strânse, a emis un mandat de arest preventiv la domiciliu.

Protagoniştii acestei poveşti de violenţă familială sunt un bărbat de 38 de ani, muncitor, şi o femeie de 39 de ani, casnică, români rezidenţi de zece ani la Verona. Trăiau împreună cu cei trei copii ai lor într-un apartament de la periferia localităţii. Într-o zi din luna martie, femeia s-a prezentat la Chestura din Verona, unde a povestit că soţul, deseori sub efectul alcoolului, îi face scene de gelozie şi o ameninţă când nu răspunde la celular sau când se îmbracă întrun mod pe care el îl consideră inadecvat. Uneori a şi bătut-o. Investigatorilor le-a arătat şi un certificat eliberat de Serviciul de Urgenţă cu un prognostic de vindecare de opt zile. În plus, bărbatul a avut de mai multe ori o atitudine agresivă şi violentă şi împotriva celor trei copii. Poliţiştii au primit denunţul şi au pus-o în contact cu serviciile sociale ale Primăriei.

Dar după câteva zile, femeia a revenit la Chestură şi a spus că vrea să-şi retragă plângerea, fiindcă situaţia s-a calmat şi bărbatul s-a liniştit.

La finele lunii mai, femeia a revenit la Chestură. De data aceasta era terorizată. A povestit că ideea retragerii acelei plângeri nu a fost a sa. Când s-a întors acasă, prima dată, de la Chestură îi spusese soţului că se adresase poliţiei şi că dacă el nu înceta să se comporte aşa îl va denunţa. La acele cuvinte, bărbatul a ameninţat-o, punându-i un cuţit la gât: “Te omor şi te fac bucăţi”, i-a spus. Din acel moment violenţele şi chinurile s-au amplificat.

Femeia a fost violată şi constrânsă la tot felul de umilinţe. Într-o zi cei doi au ieşit împreună: el îi spusese să-şi nu-şi lege părul şi ea, în schimb, l-a strâns într-o coadă. A fost de ajuns asta pentru ca la întoarcere bărbatul să o închidă în baie, sub ochii înspăimântaţi ai celor trei copii, şi să o tundă zero.

Comportamentele violente se repetau şi când el nu era beat. Certificatele de la Urgenţă au început să conţină leziuni în urma unor lovituri la coaste şi la faţă cu un prognostic de vindecare de 20-30 de zile. Într-o altă ocazie el a sunat-o de mai multe ori pe celular.

Ea era într-un supermarket şi nu auzea telefonul. El, pradă furiei, s-a dus după ea şi, în faţa tuturor, a lovit-o cu pumnul în faţă. La final, ea a găsit forţa să se revolte şi să denunţe totul. Imediat a găsit cazare la o prietenă şi a primit sprijinul serviciilor sociale.

Pe baza elementelor culese de poliţişti, procurorul a cerut şi obţinut de la judecătorul pentru investigaţii preliminare un mandat de arest preventiv. Pe 5 iunie bărbatul a fost arestat de poliţiştii de la Echipa mobilă la ieşirea de la muncă şi a fost dus la închisoarea Montorio.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Examene auto trucate la Roma: un român înşelat, martor cheie

Consulul de la Trieste, Radu Dobre, rechemat de la post