in

Şi-a violat şi aruncat soţia pe fereastră, 9 ani închisoare

Tribunalul din Vicenza l-a condamnat la 9 ani de detenţie pe un cetăţean român de 33 de ani, Constantin Cornel Popa (foto), pentru tentativă de omor şi violarea fostei soţii, o femeie de 36 de ani.

Bărbatul fusese arestat în iulie 2010 de carabinieri. Potrivit acuzării, în culmea unei discuţii furibunde Popa şi-ar fi prins soţia de gât şi ar fi aruncat-o de la fereastră. Clienţii unui bar din apropiere au fost primii care au intervenit în ajutorul femeii. Lui Popa, care va trebui să plătească şi 60.000 de euro despăgubire în favoarea soţiei, i se va interzice exercitarea unor drepturi şi i se vor suspenda drepturile părinteşti pe durata pedepsei.

Tentativă de omor, aceasta este infracţiunea pentru care a fost judecat Constantin Cornel Popa, românul arestat de carabinieri pe 17 iulie 2010 la Montegaldella (provincia Vicenza). Bărbatul, la finalul unei cerţi violente cu soţia, ar fi împins-o către o fereastră, făcând-o să cadă de la  primul etaj, de la o înălţime de circa 5 metri.
Un zbor care ar fi putut să o coste viaţa pe Elena Togan, a fost internată de urgenţă la spitalul din Vicenza cu o serie de leziuni la faţă şi la picioare, dar a scăpat cu viaţă. Împotriva arestatului a figurat şi acuzaţia de violenţă şi rezistenţă la oficial public.

Potrivit reconstituirilor carabinierilor din Comisano, care s-au dus la scurt timp după miezul nopţii de 17 iulie 2010 în locuinţa în care soţii trăiau cu fetiţa lor, totul s-a întâmplat în câteva minute de înaltă tensiune.

Cuplul a început să se certe atât de aprins încât au atras atenţia şi clienţilor barului de pe partea opusă a străzii. Femeia s-a închis într-o cameră, pentru a fugi de furia soţului, dar acesta a spart uşa şi a ajuns la ea. În acele momente a căzut femeia, de la primul etaj. Potrivit reconstituirii  anchetatorilor, bărbatul ar fi împins-o înspre fereastră, făcând-o apoi să-şi piardă echilibrul. La sosirea carabinierilor, Popa a reacţionat şi a fost arestat pentru ultraj.

Pe timpul interogatoriului, Popa a afirmat că nu a provocat căderea soţiei. Varianta sa e că după o ceartă din motive de gelozie, femeia s-ar fi închis în cameră şi apoi s-ar fi aruncat de la fereastră.
Nu mi-am împins soţia, s-a aruncat ea de la fereastră. Eu am spart uşa camerei de teamă că ar putea să o facă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Menajere şi îngrijitoare (badante), noile salarii minime pentru 2012

Ramona Vanghel: “Cuvintele: arma cu care ne putem schimba imaginea”