in

Infractorii români se afirmă în sectorul drogurilor

În ultima vreme în Italia sunt tot mai frecvente arestările unor cetăţeni români care fac trafic de droguri. Este un semn al afirmării lumii interlope româneşti în acest sector, după ce multă vreme infractorii români au fost consideraţi specializaţi doar în violuri, jafuri în vile şi fraude la bancomate.

Prins cu 140 de grame de marijuana

Cornel Pascaru, 29 de ani (foto), a fost arestat în noaptea de 14 aprilie, la Rosarno (Reggio Calabria), având asupra lui, ascunsă la curea, o cantitate de 35 de grame de cannabis (marijuana).

Pascaru se afla în maşina unui italian atunci când a fost oprit pentru control. Asupra lui avea şi o balanţă electronică de precizie, ascunsă în buzunarul din spate al pantalonilor. Carabinierii au făcut o percheziţie la locuinţa lui Pascaru, din Rosarno, descoperind alte 105 grame din aceeaşi substanţă. Românul a fost arestat pentru tarfic de droguri.

Pusher arestat la Salerno

Un traficant de heroină de naţionalitate română a fost arestat în seara de 12 aprilie de carabinierii din Salerno. Militarii, după o supraveghere atentă, au observat un cumpărător, cunoscut toxicodependent, care intra într-un bloc situat pe via Aurofino. La ieşire militarii l-au arestat găsindu- l în posesia unei doze de heroină, tocmai achiziţionată.

Carabinierii au descins imediat în interiorul unui apartament situat la etajul al doilea, surprinzându-l pe A.S.M., de 23 de ani, român, deja cunoscut forţelor de ordine, în posesia unei doze de heroină, a unor flacoane cu metadonă şi a unor bani proveniţi din trafic. Bărbatul a fost arestat.

 

Nenorocit de ecstasy

Un italian de 18 ani din Catollica (Rimini) a cumpărat pe 27 noiembrie 2011 trei pastile de ecstasy, într-o discotecă. După ce le-a luat, tânărul s-a simţit rău, a căzut şi a fost dus de în comă la spital, unde i s-a diagnosticat o „insuficienţă renală acută, stare de agitaţie psihomotorie şi halucinaţii vizuale pentru abuz de substanţe stupefiante”. La câteva zile medicii de la spitalul Sant’Orsola din Bologna, pentru a-l salva, i-au făcut un transplant de ficat.

Ancheta s-a încheiat acum, cu arestarea traficanţilor care i-au vândut tânărului pastilele: un român de 21 de ani, rezident la Montelabbate (Pesaro) şi doi italieni, 20 şi 22 de ani, din catollica şi Rimini. Cei trei sunt acuzaţi de deţinere şi distribuţie de substanţe stupefiante şi leziuni personale grave.

Concubinii arestaţi

Echipa Mobilă din Forlì i-a arestat pe 12 aprilie pe doi concubini, Klodjan Shqalsi, albanez de 23 de ani, şi pe Ionelia Negruţ, româncă de 28 de ani (foto), ambii rezidenţi la Forlimpopoli.

Agenţii de la Secţia Antidrog au monitorizat un bar din Forlimpopoli, unde era un du-te vino de personaje. Printre acestea, albanezul de 23 de ani, deseori observat sosind cu un Mercedes „Clasa A”. Poliţiştii l-au filat în timp ce făcea turul barurilor din Forlì, până a fost surprins cedând o doză de 3 grame de cocaină unui italian.

Imediat poliţiştii l-au arestat pe cumpărător, care a recunoscut că a cumpărat de la albanez cocaină de cel puţin două ori pe săptămână în ultimul semestru. Shqalsi a fost interceptat la câţiva kilometri distanţă şi arestat în flagrant cu acuzaţia de deţinere de substanţe stupefiante în scop de trafic. Poliţia a descins şi acasă la el, unde în acel moment se afla românca de 28 de ani şi un alt albanez de 30 de ani. În casă au fost găsite, în suluri de hârtie igienică, 16 ambalaje cu cocaină de cea mai bună calitate, cu un total de 57 de grame.

„Badante” traficantă

O româncă a fost arestată la Sant’Egidio del Monte Albino (Salerno) cu acuzaţia de trafic de droguri. Tânăra, îngrijitoare a unei doamne în vârstă, făcea trafic de haşiş şi cocaină în interiorul locuinţei în care lucra. Carabinierii de la comandamentul din Pagani, care începuseră să o supravegheze, au găsit-o în posesia a douăzeci de doze de marijuana şi a câteva de cocaină. Românca a fost arestată şi închisă în penitenciarul din Salerno.

Condamnaţi la Viterbo

Doi tineri români de 20 şi 22 de ani arestaţi de carabinierii din Viterbo pentru deţinerea de droguri în scop de trafic au fost condamnaţi şi sunt în arest domiciliar.

Militarii le-au găsit în casă 350 de grame de marijuana. O cantitate de substanţă cu care s-ar fi putut confecţiona 776 de doze. O partea din stupefiant era pe masă, restul în interiorul unui dulap.

Înainte de a intra în casă, carabinierii i-au audiat pe câţiva tineri surprinşi în apropierea locuinţei celor doi. Grupul, în posesia unor cantităţi modice de drog, au declerat carabinierilor că l-au cumpărat de la unul dintre chiriaşii apartamentului. Declaraţiile au declanşat percheziţia apartamentului şi apoi arestarea ambilor tineri.

Cei doi au fost judecaţi cu procedură directă. Cel mai mare dintre arestaţi, de 22 de ani, a recunoscut că a cumpărat drogul la Roma, dar numai pentru uz personal. Apoi a adăugat că a dăruit o mică parte grupului de tineri surprinşi de militari în afara apartamentului.

Tânărul de 22 de ani a ales încheierea unui acord judiciar, celălalt procedura abreviată. Pentru ambii, judecătorul a dispus doi ani, trei luni şi cinci zile de detenţie şi plata unei amenzi de 12.000 de euro şi plata cheltuielilor de judecată. Cei doi tineri rămân în arest domiciliar.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Suntem cei mai ieftini muncitori: un român costă de zece ori mai puţin decât un belgian: 4,2 euro pe oră

România – invitată de onoare la Salonul Internațional de Carte de la Torino