Menu
in

Îngrijitoare hoaţă, arestată la Padova. A sustras 8.000 de euro din contul bătrânei asistate

Avocatul Moreno Mantovani avea încredere în acea îngrijitoare româncă, soţia unui amic de-al său. A angajat-o acum un an şi jumătate pentru a-i asista mama de 80 de ani, însă românca s-a transformat în hoaţă. Numai anul trecut a furat 8.000 de euro folosind cardul bancar al bătrânei.

Românca a fost arestată în urmă cu câteva zile de carabinierii de la unitatea din Prato della Valle (Padova). „Acum un an şi jumătate – a povestit avocatul pentru Il Gazzettino – am găsit-o pe această îngrijitoare pentru mama mea. Este partenera de viaţă a unui amic de-al meu şi astfel aveam încredere totală în ea. Însă odată cu trecerea lunilor am observat că mama mea devine tot mai ciudată.

Într-o zi mi-a spus că a suferit furturi. Îi dispăruse verigheta, care apoi a reapărut în mod magic. La început nu am făcut caz – a continuat avocatul – însă în ultimul timp situaţia s-a înrăutăţit. Am început să am îndoieli privind românca când uitându-mă pe un extras de cont al mamei mele am observat că avea cheltuieli lunare de 2.500 de euro pe lună. Prea mult pentru o doamnă în vârstă”.

Carabinierii au filat-o pe îngrijitoare câteva zile, dar nu au reuşit să o prindă asupra faptului. „Atunci – a revenit Mantovani – am decis să activez pe telefonul meu mobil serviciul de alertă prin SMS al băncii mamei mele. Mai ales că sunt convins că românca a reuşit să o păcălească pe mama mea”.

Şi cu câteva zile în urmă, în primele ore ale după-amiezii, pe mobilul avocatului a sosit alerta prin SMS de la bancă. Îngrijitoarea a luat, fără a fi văzută, portofelul bătrânei şi s-a dus la bancomat pentru a face o retragere de câteva sute de euro. Apoi a revenit în casa bătrânei din zona Guizza, unde era aşteptată de carabinieri. Floarea Duman, de 48 de ani, a fost arestată cu acuzaţia de furt agravat şi acum este în arest domiciliar.

«Numai în 2014 a furat 8.000 de euro – a încheiat avocatul – şi cu banii de la mama şi-a cumpărta mai multe genţi. Acum analizăm 2013. Mama mea, de când nu mai e îngrijitoarea româncă, se simte mult mai bine. »

800 de euro pe lună, 4 euro pe oră, munca de „badante” din ce în ce mai prost plătită: „Lucrez mai mult, câştig mai puţin”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version