in

Interdicție pentru o româncă titulară a două hoteluri situate lângă Lacul Garda, posibile investiții cu banii MAFIEI

Prefectura din Verona a emis o măsură de interdicție pe numele unei românce rezidentă la Salò, în provincia Brescia, lângă Lacul Garda. Structurile de cazare și turistice “Il Gambero di Salò” și “Piano d’Ercole” sunt activitățile comerciale gestionate de românca Georgiana Andrea Nicolae, care a primit măsura de interdicție.

Motivul? Potrivit investigatorilor, Georgiana ar fi interpusa iubitului său Francesco Piserà, întreprinzător care primise deja măsuri judiciare similare fiind considerat legat de clanurile mafiote ale ‘ndranghetei. Piserà nu a făcut niciodată un secret din faptul că este apropiat clanului Mancuso, o grupare din Limbadi și Nicotera considerată de organele de investigație drept organizația mafiotă cea mai puternică din Calabria, însă a dezmințit întotdeauna că este un afiliat.

Întreprinzătorul calabrez de 50 de ani este patronul mai multor firme din domeniul restaurantelor și cazării, cu afaceri în Boscochiesanuova, Nogarole Rocca și Bardolino. Structurile turistice ar putea fi investiții din banii criminalității organizate.

Suspiciunea e că partenera sa, de la care are un fiu de șase luni, a fost pusă să-l înlocuiască în afacerile sale de pe malul brescian al lacului Garda. Femeia a primit interdicția numărul 13 în aceste anchete.

Interdicția antimafia din partea prefecturii este o măsură cu caracter preventiv, nu depinde de constatarea unor responsabilități penale în privința unor subiecți care au relații cu administrația publică. Se bazează pe cercetări efectuate de diferite organe de poliție evaluate de prefectul competent în teritoriu. Acum patronii vor putea face recurs.

Cei care vor să spele bani deseori o fac prin intermediul unor localuri publice, baruri sau restaurante, mai degrabă decât în pizzerii din zone turistice. «Faptul că există ceva în această provincie este lipsit de îndoială», a spus prefectul Mulas pe timpul unei conferințe de presă de final de an, «dar noi suntem atenți și lucrăm pentru a ne convinge că nu sunt infiltrații, sau că nu se consolidează. Și dacă am ajuns la a treisprezecea interdicție înseamnă că se întâmplă ceva, se mișcă ceva», a încheiat prefectul.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cartea ”Ultima suflare” scrisă de Gelu Vlașin, prezentată și în Catalunya

Alina Celia Cumpan, Chicago: ”Să nu uităm de unde am plecat!”