in

Interviu şoc cu un hoţ român: „Aşa fur ȋn casele voastre”

Ziarul „Il Secolo XIX” (Secolul XIX) a publicat, ȋn ediţia de pe 9 ianuarie, un amplu interviu cu Daniel, un român de 38 de ani, care  şi-a câştigat ani la rând existenţa ȋn Peninsulă jefuind casele italienilor.

Daniel a povestit jurnaliştilor italieni că există cel puţin două tipuri de jafuri: cele plănuite cu mult timp ȋnainte, ȋn reşedinţe luxoase, ȋn care hoţii acţionează ȋn grup – şi cele „muşcă şi fugi”, ȋn apartamente selecţionate de hoţi cu doar câteva zile ȋnainte de a „da lovitura”.

Românul mai spune apoi cum reuşeşte să-şi dea seama care sunt apartamentele locuite de familii bogate: este de ajuns, povesteşte, să observi persoanele care ies din casă şi să vezi cum sunt ȋmbrăcate: „ După doar o zi de observaţie poţi  vedea dacă cei care locuiesc în acel apartament sunt oameni bogaţi. Femeile poartă bijuterii, haine la modă, de firmă. Bărbaţii au ceasuri de mii de euro si conduc masini scumpe. Iţi dai imediat seama. Restul, e o nimica toată, se poate acţiona ziua sau noaptea”.

Odată ajunşi ȋn apartamente, hoţii ştiu unde se ascund, de obicei, bijuteriile şi banii: „ȋn dormitor, ȋn sertarele cu lenjerie, ȋn dulapuri. Iar banii, de cele mai multe ori, sunt ascunşi ȋn bucătărie. E de ajuns să demontezi o parte din mobilă şi ai şi găsit ascunzişurile”.

Majoritatea sistemelor de alarmă din casele italienilor nu par a constitui un obstacol pentru hoţii de apartamente, mai declară Dan: „Cel mai periculos e atunci când ai de-a face cu un bloc mic, unde toţi vecinii se cunosc ȋntre ei. In blocurile mari, de cele mai multe ori nimeni nu bagă ȋn seamă alarma de la apartament”.  Românul mai dezvăluie şi modalitatea cea mai sigură de a-ţi apăra casa: „Cel mai bun mod de a vă apăra casele? Alarme cu senzori de mişcare interne şi camere de filmat cu circuit ȋnchis şi conectate  cu sediul poliţiei. Dacă te prind, nu ai cum să ştii. „

Hoţul român mai precizează că s-a lăsat de furat, după ce a fost prins şi condamnat la un an de ȋnchisoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român asfixiat ȋntr-un siloz, patronii sub acuzaţie

Lansare de carte la Florenţa