Menu
in

Invazie de cerşetori, alarmă la Spinea. M5S: „Primăria să sechestreze pomenile”

Polemici intense privind cerşetorii din Spinea (provincia Venezia), după evacuarea a trei români care se stabiliseră permanent într-un parc din localitate (Nuove Gemme). Foloseau fântâna arteziană drept chiuvetă, au pus stăpânire pe băncile din parc, nu ezitau să ceară cu insistenţă de pomană de la mamele şi bunicii care se plimbau pe aleile parcului.

După protestele oamenilor, a avut loc inspecţia carabinierilor însoţiţi de primarul Silvano Checchin. Însă problema nu pare a fi izolată. În alte puncte ale oraşului cerşetorii sunt semnalaţi în mod continuu şi pe facebook proliferează grupurile de cetăţeni care spun „Gata!”.

Veneto, primarii de stânga au pornit cruciada contra cerşetorilor

Potrivit „La Nuova Venezia”, consilierul FdI Mauro Armelao a dus chestiunea în consiliul local şi a prezentat o interogare pentru a întreba ce se intenţionează să se facă pentru rezolvarea problemei: „Sosesc semnalări privind indivizi care au obiceiul de a-şi face duş în fântânile parcului, fără a le păsa de prezenţa copiilor şi adulţilor şi pe lângă aceasta obişnuiesc să meargă în parc pentru a-şi face nevoile fiziologice lăsând totul la vedere”.

Romii asediază Bologna, primarul cheamă armata: „Cetățenii trebuie protejați”

O propunere soseşte de la Movimento 5 Stelle, care avansează ipoteza de sechestrare a pomenilor obţinute de cerşetori, aşa cum se întâmplă deja în alte localităţi: „Avem fotografiile care demonstrează prezenţa acestor persoane în parc”, explică cei de la M5S, „creând deranj şi neajunsuri familiilor. Trebuie reflectat serios pentru că lipsesc instrumentele normative adecvate pentru combaterea acesteor fenomene şi soluţia, pentru acest tip de problemă, cu siguranţă nu este să se instaleze camere de luat vederi în tot oraşul.

La cerșit în centrul Romei cu copilul narcotizat

Însă Spinea nu este cu siguranţă primul oraş care trebuie să se confrunte cu asemenea situaţii: am găsit o măsură bună adoptată de Primăria din Bressanone, care prevede sechestrarea pomenilor mai degrabă decât să se dea amenzi care nu ar fi plătite”.

Primarul Checchin răspunde: „Este important să acţionăm în legalitate. Avem un regulament de poliţie urbană care ne permite să facem faţă situaţiei, interzicând în mod expres cerşetoria. Situaţia însă este dificilă, primăria nu este în măsură să gestioneze de una singură acest fenomen prin mijloacele şi resursele la dispoziţie.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version