Menu
in

Italia, asistentă română prinsă că fura cardurile bolnavilor și chiar ale persoanelor decedate, apoi făcea cumpărături cu ele

Italia, asistentă româncă prinsă că fura cardurile bolnavilor și chiar a persoanelor decedate, apoi făcea cumpărături cu ele.

Carabinierii au identificat o asistentă socială în vârstă de 56 de ani ca fiind responsabilă pentru furtul cardurilor de credit de la spitalul Santo Stefano din Prato, pe care le folosea pentru a-și face cumpărăturile, scrie Il Tirreno.

Aceasta a furat carduri de credit de la pacienți, dintre care mulți au murit ulterior, și le-a folosit pentru cumpărăturile sale zilnice. Asistenta de naționalitate română, care lucrează de câteva luni la spitalul Santo Stefano din Prato (anterior a lucrat la Siena), este responsabilă pentru furturile semnalate recent în spitalul din Prato.

Amendă imensă pentru o româncă prinsă pe aeroportul din Treviso cu țigări ascunse în bagajul de cală: 50.000 de euro!

Italia, asistentă româncă prinsă că fura cardurile bolnavilor

Ea a fost descoperită la capătul unei anchete efectuate de carabinieri, care au denunțat-o pentru furt și utilizare ilegală a cardurilor de credit.

Totul a început pe 5 iunie anul trecut, când o femeie de 50 de ani a murit la spital din cauza Covid. În aceeași zi, tatăl și-a dat seama că bancomatul fiicei sale a fost folosit pentru a face cumpărături la Esselunga din Via Fiorentina.

Se depune o plângere la conducerea spitalului, deoarece este clar că furtul bancomatului a avut loc în timp ce ea se afla în spital. Carabinierii au fost informați și au început ancheta. Din imaginile camerelor video ale supermarketului, unde se plătiseră cumpărăturile, au descoperit că era vorba de o femeie.

Investigațiile ulterioare permit identificarea acesteia ca fiind un asistent social-sanitar în vârstă de 56 de ani, care lucrează în spitalul din zona Chirirugic. La indicațiile procurorului general adjunct, Laura Canovai, soldații percheziționează dulapul, mașina și casa femeii care locuiește la Florența.

Nu era o persoană care avea nevoie de bani pentru a trăi.

Sub preșul mașinii sunt găsite și alte carduri de credit, dintre care unul este pe numele unei asistente medicale care a avut un accident și a fost internată la rândul ei în spital.

Achizițiile efectuate sunt întotdeauna mici. Acestea nu depășesc 25 de euro pentru a nu fi nevoiți să introduceți codul PIN. Furturile erau sistematice, iar femeia, interogată de carabinieri, nu a putut spune nici măcar cui, de-a lungul timpului, a furat cardurile de credit.

Femeia primea un salariu de aproximativ 1.400 de euro pe lună, locuiește într-o casă decentă în Florența și are o mașină aproape nouă. Prin urmare, nu era o persoană care avea nevoie de bani pentru a trăi.

La conferința de presă susținută de carabinieri a participat și directoarea spitalului din Prato, Sara Melani, care și-a exprimat dezamăgirea față de cele întâmplate și a declarat că femeia va fi suspendată din funcție atunci când va sosi notificarea oficială din partea procuraturii.

Tatăl femeii care a murit din cauza Covidiei și care a depus prima plângere pentru furt a declarat că banii pe care îi va recupera fiica sa vor fi donați în scopuri caritabile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version