Menu
in

Italia, încasau de câteva luni venitul de cetățenie, dar nu știau nici măcar limba italiană, doi români denunțați pentru înșelăciune

Au făcut declarații false pentru a încasa venitul de cetățenie, apoi au și ridicat banii câteva luni, dar la un control s-a dovedit că nu știau deloc limba italiană și mai mult, nici măcar nu aveau reședință legală în Italia. Doi români au fost prinși de polițiști exact în momentul în care erau la oficiul poștal pentru a încasa banii pentru o altă rată.

Agenții Comisariatului din Brenner – Bolzano au intervenit într-un oficiul poștal din Val d’Isarco, întrucât un angajat a raportat  două persoane suspecte care s-au prezentat pentru ridicarea venitului de cetățenie. Ajunsi la fața locului, polițiștii i-au identificat: erau  doi români, un bărbat și o femeie de 27 și 21 de ani care, după o analiză rapidă, păreau a fi beneficiari de drept a măsurii de sprijin.

Cu toate acestea, faptul că cei doi nu aveau  cunoștințe de limba italiană, în ciuda faptului că una dintre cerințele pentru a accesa beneficiul este șederea pe teritoriul național timp de cel puțin 10 ani și continuu în ultimii doi, a stârnit multe suspiciuni.

Agenții au descoperit ulterior că, contrar celor declarate operatorilor și în cererea depusă la INPS, românii nici măcar nu erau rezidenți în Italia.

Românii au fost apoi  denunțați pentru înșelăciune  pentru obținerea de fonduri publice (s-a dezvăluit că primiseră deja venitul de câteva luni) și birourile competente au fost informate pentru suspendarea imediată a acordării grantului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version