in

Italia, români intoxicați cu ciuperci, soț și soție internați după ce au mâncat ”îngerul morții”

Știri Italia: români intoxicați cu ciuperci. Un muncitor român în vârstă de 49 de ani, P.V., și soția sa, rezidenți de mult timp în Apecchio, au fost internați aseară la spitalul din Città di Castello pentru otrăvire cu ciuperci.
Aseară, starea celor doi se îmbunătățise net, mai ales a soției. Au fost ținuți sub observație în salonul adecvat pentru astfel de cazuri. Datorită periculozității sale, ciupercii i s-a atribuit denumirea populară de „Îngerul morții”, scrie Il Resto del Carlino.

Italia, români intoxicați cu ciuperci

Se pare că cei doi au consumat una dintre ciupercile cu toxicitate extrem de ridicată: Amanita Phalloides. Muncitorul ar fi cules ciupercile vineri după-amiază și le-a luat acasă pentru a le mânca la cină.

În noaptea de vineri spre sâmbătă dimineața, cuplul a resimțit simptomele unei intoxicații. După ce a sunat o rudă, a fost dus cu mașina la camera de urgență a spitalului aflat la aproximativ treizeci de kilometri de satul Apecchio, o comună din provincia Pesaro e Urbino, regiunea Marche.

Amanita Phalloides seamănă cu multe alte specii și, din păcate, se întâmplă să fie confundată cu alte ciuperci comestibile. Datorită periculozității sale, i s-a atribuit denumirea populară de „Îngerul morții”.

În această perioadă a anului, ciupercile sunt recoltate în cantități mari datorită ploilor abundente din ultimele zile. Mulți pasionați de ciuperci vin în Apenini pentru a aduce acasă un coș de ciuperci pe care să le mănânce împreună cu familiile lor.

Ceea ce au făcut și românii fără să-și dea seama că sunt o specie extrem de toxică.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
explozie torino

Torino, scurgere de gaz și explozie într-o clădire: 5 răniți în Carignano

Cunoscut întreprinzător italian moare subit la 49 de ani. „Sunt uimit și șocat de această veste foarte tristă”