in

Jaful de la Viterbo/ Petrică Trifan, fiul fostei “badante”, susţine că e nevinovat

Alexander Petrică Trifan, de 20 de ani, fiul fostei menajere angajată în casa familiei Zappa, este singurul din cei patru români arestaţi la Viterbo, care susţine că este nevinovat.

Potrivit poliţiei, Trifan (FOTO) se afla la volanul maşinii BMW cu care cei patru tineri au dat lovitura în vila de lângă Viterbo. El, împreună cu Daniel Ionel Ofrea, de 25 de ani (foto 2), i-au condus pe ceilalţi doi români, Petriţ Cosmin Ofrea (19 ani) şi Adrian Nicuşor Salicir (de 22 de ani) până la intrarea în vilă, apoi s-ar fi întors, cu aceeaşi maşină, acasă la prietena unuia dintre ei.

Potrivit anchetatorilor, Ofrea (foto 3)  şi Salicir (foto 4) sunt cei care au forţat uşa de la intrarea în vilă şi au intrat în casă, unde l-au găsit pe profesorul Zappa dormind. L-ar fi trezit, pentru a-l obliga să le dea banii şi bijuteriile.

Fiul victimei a declarat pentru “Il Messaggero” că este posibil ca tâlharii să fi căutat şi nişte medalii de aur, pe care profesorul universitar le-ar fi primit de-a lungul carierei sale. Bătrânul a reacţionat la tentativa de jaf şi a apăsat butonul de la sistemul de alarmă, conectat la sediul firmei private de pază din localitate. Gestul profesorului i-ar fi înfuriat pe Ofrea şi Salicir, care au început să-l bată pe Ausonio Zappa, lovindu-l cu o bâtă de fier în cap.

După ce poliţia i-a prins pe cei patru români, fiul victimei, Gianluca Zappa l-a recunoscut imediat pe unul dintre ei, mai precis pe Trifan. Tânărul chiar a trăit o vreme în vila familiei, alături de mama lui, care o îngrijea pe soacra victimei. “Trifan cunoştea bine casa şi obiceiurile familiei, şi probabil că erau convinşi că nu se afla nimeni în vilă, pentru că era folosită mai ales pe timpul verii”- a explicat presei unul din coordonatorii anchetei.

Ofrea şi Salicir, cei care l-ar fi bătut cu cruzime pe bătrân, locuiau împreună la Viterbo. Imediat după ce au fugit de la locul agresiunii, primul gând al românilor a fost acela de a se schimba de hainele folosite şi de a le pune în maşina de spălat, pentru a elimina urmele de sânge.

Arma cu care a fost lovit bătrânul nu a fost găsită încă de anchetatori, deşi a fost controlată întreaga zonă de lângă vila familiei Zappa.

În cursul dimineţii de vineri, cei patru vor apărea în faţa judecătorului pentru ancheta preliminară, care va decide dacă tinerii vor rămâne sau nu în închisoare, în aşteptarea finalizării anchetei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bologna/ Un român a salvat de la moarte un sinucigaş

Viaţă grea şi în străinătate. Românii care muncesc peste hotare, afectaţi de criză