in

Jefuiţi de “badante”

Trei cazuri similare, în doar câteva zile. Protagonistele episoadelor sunt toate românce, angajate să aibă grijă de bătrâni italieni. Pensionarii, din asistaţi, au devenit victime. Iată cele trei cazuri:

Aur la vânzare

C.C., de 23 de ani, fura, potrivit poliţiei, bijuterii din aur de la bătrânii pe care trebuia să îi îngrijească. Apoi i le preda unei complice neştiutoare care le revindea în magazinele “Compro oro” din provincia Padova. Pentru aceste fapte, românca, rezidentă la Codevigo (Padova) a fost arestată.

Fiul unui cuplu de bătrâni pe care românca i-a îngrijit, a reclamat carabinierilor din Piove di Sacco că din casa părinţilor lui lipseau diferite bijuterii din aur şi a declarat că o bănuieşte pe îngrijitoarea care până cu ceva timp în urma lucra în casa părinţilor.

Militarii au vizitat toate magazinele “Compro oro” din zonă şi au descoperit că parte din aurul furat bătrânilor fusese dus la vânzare direct de C.C., în timp ce câteva lanţuri le dăduse unei prietene – complet străină de fapte – care de bună credinţă s-a dus în punctele de vânzare pentru a efectua schimbul.

Carabinierii au reuşit să recupereze şi să restituie proprietarilor legitimi o bună parte dintre bijuteriile din aur furate, dar câteva obiecte nu au mai fost recuperate. Românca de 23 de ani, convocată în cazarmă de carabinieri, după ce a încercat să nege faptele, la final a cedat şi şi-a recunoscut vina.

Furt de la invalid

O altă îngrijitoare româncă, de 34 de ani, a fost arestată de carabinierii din Levane (Arezzo). Femeia a fost găsită în posesia unei brăţări de aur care, potrivit carabinierilor, ar fi furat-o din locuinţa unui invalid din Montevarchi unde lucra ca operator sanitar.

Potrivit carabinierilor, românca ar fi comis mai multe furturi din casa asistatului său.

Bani de pe cardul bătrânei

O altă conaţională a profitat de infirmitatea fizică a asistatei sale, o doamnă în vârstă cu probleme de vedere, pentru a-i sustrage cardul şi a retrage bani. M.L.L., româncă de 44 de ani, a fost arestată de agenţii comisariatului Monte Mario, la Roma.

Victima prezentase un denunţ pentru o presupusă clonare a cardului său. Imediat atenţia investigatorilor s-a concentrat asupra îngrijitoarei: bătrâna erau însoţită mereu de româncă, şi atunci când ridica bani. Îngrijitoarea cu siguranţă era în posesia codului pin.

Într-o zi bătrâna şi-a dat seama că locul cardului fusese schimbat. A chemat poliţia şi agenţii au stabilit după un control că fuseră retraşi bani de pe acel card pe timpul dimineţii.

Au fost vizionate imaginile telecamerelor de la bancă şi s-a descoperit cine folosise cardul. Agenţii au efectuat apoi o percheziţie domiciliară în casa suspectei şi au găsit 600 de euro, ridicaţi de la bancomat cu cardul furat. La finalul cercetărilor, M.L.L. a fost arestată pentru furt agravat şi utilizare ilicită de carte de credit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iolanda Costide (PNL Marea Britanie): „Părerea românilor din diaspora contează”

Păcălită şi jefuită de 1000 de euro în staţia de autocar