in

Latina, plătește 20.000 de euro pentru fetița unei românce, apoi nu o vrea: «E mulatră»

O femeie a simulat sarcina, apoi a cumpărat o nou-născută cu 20.000 de euro, însă după ce a văzut-o nu a mai vrut-o. Motivul? Era mulatră.

Forțele de ordine din Latina au arestat două femei pentru că au încercat să cumpere, respectiv să vândă, o nou-născută. Protagonistele sunt o româncă de 24 de ani, Nicoleta Tănase, dispusă să-și vândă fiica pe care o purta în pântece pentru 20.000 de euro, și o italiancă de 35 de ani, gata să cumpere fetița. Tânăra de 35 de ani, Francesca Zorzo, soția unui deținut și mama unui alt copil, se prefăcea că este gravidă purtând o burtă falsă cumpărată de pe internet.

Pe 16 februarie, doamna Zorzo s-a dus la Evidența Populației din Latina și a solicitat o programare pentru a-și înscrie o presupusă nepoată, născută acasă.

Însă când a văzut femeia nou-născuta mulatră pe care o cumpărase, a refuzat afacerea. După cum a povestit ulterior la carabinieri, a refuzat înțelegerea neștiind cum să justifice culoarea pielii fetiței.

Având în vedere neprevăzutul, femeile s-au panicat, creând suspiciuni la Evidența Populației. Unul dintre funcționari a devenit bănuitor din cauza continuelor amânări ale programărilor fixate de Francesca, care astfel a fost semnalată magistraturii. În afară de femei au fost reținuți 2 bărbați: intermediarul, Youssef Berrzzouk, de 48 de ani, și tatăl fetiței, un solicitant de azil din Mali.

Anchetatorii de la Echipa Mobilă din Latina au început o anchetă, descoperind planul femeilor. Pe timpul interogatoriilor, Zorzo a povestit planul de vânzare-cumpărare a nou-născutei și ceea ce s-a întâmplat după ce a refuzat oferta.

Nicoleta Tănase a născut la spitalul din Anzio la jumătatea lui martie, acolo fetița a rămas două zile, fiind apoi luată ”în primire” de intermediarul Youssef. Când afacerea a eșuat, Nicoleta a dus micuța la tatăl natural, rezident în cartierul Tor Vergata din Roma, unde a fost găsită la trei săptămâni de la naștere. Anchetatorii i-au liniștit pe toți spunând că fetița se bucură de o sănătate optimă și că acum se află într-o familie socială.

Zorzo, Tănase și Berrzzouk au fost plasați în arest domiciliar, fiind acuzați de infracțiunile de falsificare de acte de stare civilă și încălcare a normelor privind adopțiile, care îi pedepsesc pe cei care înstrăinează, cumpără sau au rol de intermediar în dauna unui minor. Riscă de la trei la zece ani de detenție.


Citiți și:

”Generația uitată”: Copiii vânduți din orfelinatele României se întorc să-și caute părinții naturali

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, poveste despre perseverență: a trimis 14.000 de mailuri pentru a fi angajat

Român beat la volan, două victime: o mamă și fiica ei de 10 ani. Pedeapsă redusă, revoltă la Arezzo