in

Leonard Bărbieru, zis Leuţu, din clanul Cămătaru, capturat în Italia, era căutat din 2012

Leonard Bărbieru, zis Leuțu, unul dintre membrii clanului Cămătaru, care se sustrăgea pedepsei cu închisoarea din 2012, a fost prins în oraşul italian Pescara şi va ispăşi condamnarea în ţară. El fusese condamnat la 5 ani închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat. El a părăsit România în anul 2012, anterior emiterii mandatului, astfel că a fost dispusă urmărirea sa la nivel internaţional.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au dispus urmărirea la nivel internaţional a bărbatului pentru care Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de cinci ani pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, după ce au constatat că acesta a părăsit teritoriul ţării, anterior deciziei instanţei.

Poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au continuat investigaţiile stabilind că bărbatul s-a aflat în perioada în care s-a sustras executării pedepsei pe teritoriul Spaniei şi Italiei unde a folosit documente false privind identitatea.

„În urma coroborării datelor obţinute şi a colaborării cu autorităţile judiciare din cele două state, s-a stabilit că bărbatul locuieşte în prezent la o adresă din oraşul italian Pescara. Astfel, miercuri, pe fondul colaborării apropiate, omologii italieni au reuşit să îl depisteze şi să-l prindă pe bărbatul urmărit în vederea executării pedepsei în România„, informează DGPMB.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Încă un român mort la muncă în Italia, Ovidiu Mărginean a fost ucis de prăbușirea unui mal de pământ

Tânără româncă ucisă de iubitul ei, viața ei valorează 50 de mii de euro. Despăgubirea stabilită de statul italian pentru părinții fetei