in

Lovit cu copita de un cal care i-a distrus laringele, operat la Savigliano, a reînceput să respire

Se numeşte Dumitru Wilhem Zimmerman, român, 32 ani. Este în Italia din 2012 când a venit la fraţii şi surorile sale. O familie numeroasă, cu şapte copii.

Dumitru este muncitor la o firmă meşteşugărească şi de la vârsta de 13 ani, când a fost lovit în mod accidental cu copita de un cal care i-a distrus laringele, trăieşte un infern şi a fost supus unei serii de intervenţii, atât în România cât şi în Italia însă fără a-i fi rezolvate problemele. Până în urmă cu câteva săptămâni respira printr-o canulă, având diagnosticul de stenoză a laringelui cu fractură multiplă, cauzată de gravul traumatism suferit.

De la alte spitale italiene a fost trimis la Savigliano (Cuneo), la Secţia de ORL condusă de Toni Pazzaia, potrivit publicaţiei Cuneocronaca.it.

”Fuseseră deja practicate diferite tentative de decanulare – explică Pazzaia – Dumitru nu vorbea. Am efectuat prima intervenţie, de tip clasic, pe 23 octombrie 2014. Nu era posibil să se intervină în acele condiţii cu laserul pe cale endoscopică. Consecinţele traumatismului au îngreunat refacerea lumenului laringian, trebuia intervenit pe cale externă. Au urmat alte două intervenţii cu laser, în martie şi mai anul acesta. Astăzi pacientul respiră în mod natural, se alimentează şi vorbeşte”.

Dumitru este satisfăcut, în câteva zile se va întoarce în România pentru a-şi pregăti nunta. Alături de el sunt surorile Elisabeta Anişoara şi Ioana Doina. Mulţumeşte întregii echipe care l-a asistat şi medicului Pazzaia care i-a înapoiat libertatea.


Citește și:

Veneto, muncitor român luat în corne de un taur. Tăcere absolută din partea întreprinderii agricole

Sardinia, luată în coarne de un taur, româncă în stare gravă

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În Italia imigranţii comit de 6 ori mai multe infracţiuni decât italienii

A creat o pagină Facebook și îi ajută pe conaționalii din Germania: ”Românii reuşesc să închirieze doar casele refuzate de nemţi”