Menu
in

Majordomi români din vilele de lux de la lacul Como, denunțați pentru evaziune fiscală. „Taxe neplătite de peste 2 milioane de euro”


Majordomi români, evaziune la lacul Como – Peste treizeci de lucrători casnici, dintre care mulți români, au fost identificați de Garda de Finanțe din Como. Aceștia sunt responsabili de o evaziune de 2 milioane de euro pentru nedepunerea declarației fiscale.
Două milioane de euro taxe neplătite. Aceasta este suma pe care treizeci și unu de lucrători casnici (sau majordomi) au eludat-o din 2017 până în 2022 în zonele lacului Como. Muncitorii, 26 de femei și 5 bărbați, în principal de origine română și ucraineană, nu au depus declarații fiscale și nu au plătit impozite. Identificați de Poliția Financiară Como.

Majordomi români, evaziune la lacul Como – Peste două milioane de euro neplătiți

În comunicatul de presă emis de militarii Gărzii de Finanțe din Menaggio, citim: „Treizeci și unu de lucrători casnici, cu domiciliul la lacul mijlociu și superior, nu au depus declarații fiscale pentru anii 2017-2022, cu un impozit total neplătit de aproximativ 2 milioane de euro”.

Sechestru de 3,4 milioane de euro de la o româncă pentru evaziune fiscală: are 19 proprietăți în Italia

Acești majordomi, care lucrau în proprietăți de lux, erau angajați în mod regulat cu contribuții de asigurări sociale plătite corect. Problema este că nu au declarat nimic: în relația de muncă casnică, angajatorul nu este obligat să rețină Irpef, nici suprataxele regionale și municipale. Este la latitudinea lucrătorilor înșiși să depună declarația de impozit și să plătească taxele datorate. Nu au făcut-o 5 ani pentru un total de 2 milioane de euro.

Majordomii evazioniști au fost identificați prin verificări inițiate prin încrucișarea datelor deținute de Poliția Financiară cu cele ale Institutului Național de Asigurări Sociale (INPS). A apărut o evaziune în valoare de 2 milioane de euro și toți cei 31 de casnici au fost denunțați, potrivit fanpage.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version