in

Maniacul din Brenta a fost arestat. Este acuzat că a agresat cel puțin patru femei

Un român de 38 de ani, Virgil Butăcel, fără antecedente penale, a fost arestat luni 3 iunie de carabinierii din Chioggia (Venezia) cu acuzația că este autorul a patru agresiuni cu caracter sexual, comise între lunile martie și mai 2013 în dauna unor femei care alergau sau mergeau singure de-a lungul râului Brenta, între provinciile Venezia și Padova.

Anchetele au permis atribuirea tuturor agresiunilor, întâmplate pe promenada de 15 kilometri de pe marginea râului Brenta, unei singure persoane. Bărbatul, în special la sfârșit de săptămână, profita de momentele în care parcul era pustiu, pentru a comite agresiunile împotriva femeilor singure. În aceste ultime luni, patru femei, cu vârste între 40 și 50 de ani, au denunțat faptul că au suferit violențe sexuale din partea unui bărbat care dintr-odată le bloca calea, profitând de momentele când nu erau alte persoane în jur.

În 25 mai, o femeie din Vigonovo care făcea jogging a fost blocată și târâtă de-a lungul canalului navigabil Padova-Venezia, bătută cu brutalitate și, sub amenințarea verbală cu moartea, constrânsă să suporte violul. Femeia a urlat din răsputeri, dar nimeni nu a auzit în acel moment disperatele sale strigăte de ajutor. “M-a ținut tot timpul cu forța de păr, deși eu încercam să mă desprind din strânsoare cu toate forțele mele și urlând din răsputeri. Am fost învățată cum să reacționez în asemenea cazuri, dar am rămas fără suflare, mi-am pierdut toate forțele și eram complet paralizată de frică. M-am gândit că va fi sfârșitul meu și că bărbatul mă va arunca apoi în apele canalului navigabil pentru a mă îneca. în schimb îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt încă vie”.

Carabinierii au reușit să-l identifice pe cetățeanul român de 38 de ani Virgil Butăcel, rezident la Camponogara, în special datorită mărturiilor precise ale acestei femei.

La sfârșitul lui martie, o femeie de 40 de ani tot din Vigonovo, căsătorită și mamă a doi copii, a fost blocată de maniac în timp ce circula cu o bicicletă pe malul râului Brenta. Bărbatul a încercat să târască femeia spre malul râului Brenta, pipăind-o în mod repetat și furios. Femeia, sportivă și atletică, nu a cedat și s-a luptat cu înverșunare cu bărbatul circa zece minute, fără să abandoneze nicio clipă ghidonul bicicletei. Pentru că femeia striga după ajutor cât o țineau puterile, bărbatul i-a acoperit mai întâi gura cu o mână și apoi a scos din buzunar un cuțit pe care i l-a pus la gât pentru a o face să tacă. Când bărbatul era pe punctul de a fi în avantaj, pe drumul de lângă râu a apărut dintr-odată un bărbat care făcea jogging și care auzise deja de departe strigătele de ajutor lansate de femeie. Atacatorul a preferat astfel să bată în retragere și după ce a urcat pe șaua unui scuter lăsat în suport pe mal a fugit.

Patru victime ale maniacului au avut curaj să denunțe violențele suferite. Alte femei, probabil, după vestea arestării, vor găsi forța de a se adresa carabinierilor. Datorită determinării și fermității carabinierilor, “maniacul de pe Brenta”, a fost identificat. Virgil Butăcel locuiește din 2011 cu concubina conațională la Camponogara (Venezia). Acum este închis în penitenciarul Santa Maria Maggiore.

Concluzie tristă: Cuvântul “român” a ajuns sinonim cu “şmecher”, “hoţ” sau “violator”

Roma, tânără de 21 de ani drogată și violată

Violată în toaleta barului