in

Măcelarul din Torino, 30 de ani închisoare

Sentinţă în cazul crimei de la Torino: a fost condamnat pe 14 iunie la 30 de ani de închisoare David Cristian Alexa, 20 de ani, acuzat că l-a ucis cu o sabie pe Gheorghe Cimpoeşu, de 22 de ani, în seara de 29 septembrie 2011 în cartierul Aurora din Torino. Crima a avut loc pe stradă, sub ochii multor oameni îngroziţi. Presa italiană l-a supranumit pe Alexa "măcelarul de pe Via Chivasso".

Pe 29 septembrie, oamenii au văzut doi bărbaţi certându-se. Apoi unul, David Alexa, îl urmăreşte pe celălalt, Daniel Cimpoieşu, pe strada îngustă, plină de maşini. Urmăritul se împiedică şi cade, urmăritorul scoate o sabie de 60 de centimetri şi începe să lovească; celălalt, aflat la pământ, urlă ca o fiară rănită, din balcoane alte urlete, ale oamenilor: "Lasă-l, încetează, nu îl ucide".

“Măcelarul” din Torino: “Îl loveam cu sabia, era ca un joc video”

Oamenii îl imploră, este inutil. Măcelarul nu se opreşte. Amputează o mână victimei. Victima se contorsionează pe trotuar, încearcă să scape. Un bărbat încearcă să-l blocheze pe asasin; dar asasinul, fără niciun cuvânt, cu hainele pline de sânge, îndreaptă lama spre el. Bărbatul fuge. După un moment de pauză, sub ochii a zeci de persoane, cu violenţă Alexa loveşte în mijlocul craniului şi îi depiscă lui Cimpoieşu capul în două. Este lovitura mortală. Apoi asasinul fuge. În total cincisprezece răni, profunde, pe întreg corpul. Mâna retezată este acolo, într-o baltă de sânge, în timp ce victima, în agonie, încă se mişcă, respiră tot mai slab. Sosesc carabinierii, încearcă să oprească sângerarea, leagă cu un laţ braţul care a fost amputat. Cimpoieşu moare la scurt timp.

TORINO/ Românul măcelărit de doi conaţionali: 200 de rezidenţi au protestat în stradă

David Cristian Alexa a fost arestat după două zile. Două sute de rezidenţi din cartierul Aurora din Torino au manifestat pe 1 octombrie, blocând corso Giulio Cesare, una dintre cele mai importante artere ale oraşului, pentru a cere mai multă siguranţă după uciderea lui Gheorghe Cimpoeşu. Manifestaţii au cerut intervenţia prefectului, chestorului şi primarului din Torino pentru ca să "fie restabilit un nivel de siguranţă sustenabil pentru locuitori".

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reforma cetăţeniei pentru imigranţi, discuţie în Parlamentul italian

Cătălin Botezatu, la festivalul de modă masculină de la Florenţa