in

Mihăiță Radu, 32 de ani, a fost înjunghiat de 12 de ori în spate. «Era un băiat extrem de serios, priceput și respectuos»

Noi detalii despre crima de la Porto Sant’Elpidio, unde ieri a fost găsit cadavrul unui român. Victima se numește Mihăiță Radu, în vârstă de 32 de ani. Avea 12 răni în spate, produse prin înjunghiere.

Trupul a fost găsit de un trecător, care a dat alarma. Dar omorul a fost comis în altă parte. A fost înjunghiat, apoi a fost încărcat într-o mașină și abandonat la marginea unui drum, pe un câmp de lângă Porto Sant’Elpidio, în Macerata.

Pe corpul victimei nu au fost găsite urme de luptă, deci este posibil să fi fost victima unei ambuscade. Sau îl cunoștea pe criminal și avea încredere în el, suficient pentru a se întoarce fără grijă cu spatele.

Victima locuia în Porto Sant’Elpidio de aproximativ zece ani. Căsătorit, despărțit și cu un fiu în vârstă de șase ani, avea antecedente penale pentru furt, furt și trafic de droguri, dar în ultimii ani, cel puțin aparent, era un om la locul lui.

Muncea la o fabrică de ambalaje din Castellano. Patronul lui a declarat că era un băiat serios, de încredere și respectuos.

„Știrile pe care le-am auzit ne-au lăsat cu un gust extraordinar de neplăcut. L-am cunoscut și l-am stimat ca un muncitor impecabil și sfârșitul său tragic a dat naștere la o mie de întrebări la noi. Cine era cu adevărat această persoană?” Sunt cuvintele lui Paolo Sgrilli, proprietarul fabricii de cutii Sgrilli din Castellano, un cătun din Sant’Elpidio a Mare, compania în care Mihaita Radu a lucrat timp de cinci ani.

„La locul de muncă Mihăiță era un băiat extrem de serios, priceput și de încredere, precum și amabil și respectuos – continuă Sgrilli -. Uneori chiar îmi dădea o mână pentru anumite treburi în afara muncii și chiar în acele ocazii arăta că are mâini de aur. Un băiat atent și precis ». O relație de lucru exclusiv între Sgrilli și Radu: „Odată ce fabrica a fost închisă, nu știam prea multe despre viața sa privată și vizitele frecvente ale acestuia. Știam că la începutul verii trecute se despărțise de partenera sa, tot de origine română, cu care avea un fiu de 6 ani. Locuia singur într-un apartament din Porto Sant’Elpidio. În rest era o persoană foarte rezervată ».

Mihăiță lucrase și la  Crucea Verde pentru a efectua serviciu în folosul comunității, trimis de Tribunal pentru o perioadă, apoi a decis să rămână și a lucrat voluntar chiar și după ce a terminat perioada de pedeapsă. „Era disponibil, prezent întotdeauna când era nevoie.”, spun cei de la Crucea Verde.

Uciderea lui rămâne un mister.

Ancheta este desfășurată de carabinierii din Fermo.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Traian Băsescu: Românii din diaspora vin acasă să arunce bancomatele în aer, s-au antrenat la Londra, Paris…

Român de 52 de ani, lovit și ucis de o mașină pirat la Vittoria, în Sicilia. Carabinierii îl caută pe șoferul fugit de locul accidentului