in

Milano/ Minori români, obligaţi să fure şi să se prostitueze chiar de către mama lor

Poliţia din Milano a arestat trei cetăţeni români, acuzaţi de exploatarea unei reţele de minori, mulţi dintre ei orfani, constrânşi să fure şi să se prostitueze în nordul Italiei, scrie "La Repubblica".

În urma unei anchete care a durat mai bine de un an de zile, poliţiştii au descoperit organizarea reţelei şi modul în care erau constrânşi tinerii să cerşească şi să-şi vândă corpul pe străzile din Italia. În cursul unei conferinţe de presă, au fost date publicităţii detalii cutremurătoare: o membră a bandei şi-ar fi dat proprii copii pe mâna organizaţiei.

Iată un dialog înregistrat de anchetatori, între românca arestată, Isabela Moisescu şi şeful organizaţiei, Adrian Marius Bărdasu: “Îmi trebuie nişte fetiţe, dar să fie mici”, cerea bărbatul, din Italia. “Sigur, ţi-l trimit şi pe fiul meu mai mic, să-l pui să facă mulţi bani, şi dacă nu fură, bate-l”- a răspuns femeia, neştiind că poliţiştii înregistrau conversaţiile.

“Este vorba de un adevărat business, bazat pe traficul şi exploatarea minorilor”, a explicat procurorul Ester Nocera jurnaliştilor.

Până acum, au fost identificaţi 33 de minori care au căzut în capcana organizaţiei, toţi cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani. Potrivit anchetatorilor, majoritatea proveneau dintr-un orfelinat din Râmnicu Vâlcea şi erau ademeniţi în Italia cu promisiunea unui loc de muncă.

Minorii erau transportaţi cu o furgonetă în nordul Italiei, unde erau obligaţi să “lucreze” pentru organizaţie, pentru a putea restitui cei 150 de euro necesari drumului. Astfel, tinerii învăţau să fure din magazine, lucrând în patru “ture” zilnice. Produsele furate (brânzeturi, vinuri de marcă, obiecte de uz cosmetic sau chiar un televizor LCD) erau apoi vândute de şefii organizaţiei.

Tinerii care nu reuşeau să fure din supermarketuri erau obligaţi să se prostitueze, cum s-a întâmplat chiar cu fiii Isabelei Moisescu, o fată de 19 ani şi un băiat cu trei ani mai mic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/UPDATE Drama Loredanei, soţia românului mort în timpul inundaţiilor

Eurostat/ România, cel mai mare procent de absolvenţi de ştiinţe sociale, economie şi drept din UE