in

Italia, moarte cumplită pentru un bătrân de 91 de ani, încercase să evadeze de la azil

Italia, moarte cumplită pentru un bătrân de 91 de ani, încercase să evadeze de la azil. El a murit în timp ce încerca să fugă pe geam, în miez de noapte, din căminul de bătrâni unde era cazat. Încercase să coboare de la etajul 1 cu un cearșaf de pat legat în jurul taliei.

A fost găsit fără viață, în zorii zilei, atârnând de fereastra căminului, scrie ObservatorNews.

Mario Finotti, în vârstă de 91 de ani, era rezident în căminul de bătrâni Opera Pia Francesco Bottoni din Papozze, un oraș din regiunea italiană Veneto.

Era acolo de aproximativ un an de zile. Nu a avut copii și a rămas necăsătorit. Voia să fie liber, spun apropiații. Pentru Mario Finotti, dorința de libertate a fost atât de puternică încât și-a riscat viața. El a coborând de la etaj pe o frânghie improvizată, la 91 de ani.

El a murit în timp ce încerca să fugă

Moarte cumplită pentru un bătrân de 91 de ani

În încercarea de a fugi din azil, bătrânul italian și-a legat un cearșaf în jurul taliei și, în miez de noapte, a început să coboare pe fereastră, de la etajul 1.

Potrivit publicației Corriere del Veneto, Mario ar fi alunecat în timpul coborârii, moment în care s-ar fi produs o compresie a plâmânilor, cauzându-i moartea.

L-au găsit atârnând de fereastră, cu un cearșaf legat de talie. A fost găsit fără viață în zorii zilei.

Primarul din Papozze spune că bătrânul suferea din cauza singurătății. Finotti s-a născut în Papozze și a trăit acolo toată viața. 

„Suntem șocați de ceea ce s-a întâmplat. Mario Finotti era bine, nu suferea de nicio patologie degenerativă. Nu se știe ce i-a trecut prin cap pentru că, din punct de vedere psihologic, era liniștit. Săptămâna trecută, nepoata lui a vorbit cu psihologul prin apel video”, a declarat directorul casei de bătrâni, Luca Avanzi.

Primarul din Papozze, Pierluigi Mosca, care îl cunoștea pe Finotti, spune că bărbatul de 91 de ani era pasionat de politică, găsind adesea scuze pentru a-l vizita la birou. 

Potrivit edilului, cel mai probabil că singurătatea a fost motivul încercării de evadare, pentru că restricțiile legate de Covid-19 au făcut ca acesta să nu mai poată face vizite. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 4.2]

familie exterminata in Sicilia

Familie exterminată în Sicilia după o ceartă pentru pământ, cinci morți

restrictii romania

România ar putea renunţa la restricţii: «Fiecare va fi responsabil pentru sănătatea lui»