in

Moartea copiilor romi: Alemanno, acuzat de omor prin imprudenţă

Primarul Romei, Gianni Alemanno, este acuzat de omor prin imprudenţă pentru moartea celor patru copii români de origine romă, decedaţi în incendiul de pe 6 februarie la periferia capitalei.

5 rapoarte de risc

Luigi Manconi, fost senator din partidul Verzilor şi preşedinte unei asociaţii de apărare a drepturilor omului -“A buon diritto” a depus ieri la Procura de la Roma un denunţ de şase pagini în care primarul este învinovăţit că a cauzat, indirect, moartea celor patru copii romi Fernando, Patrizia şi Sebastian şi Raul Vasile. In denunţ sunt ataşate cinci semnalări din partea poliţiei şi administraţiei sectorului IX, trimise la primărie, pentru a semnala tabăra de la Tor Fiscale şi pericolele la care este expusă.

Primul raport datează din mai 2010 iar ultimul a fost trimis pe 7 decembrie de către poliţia municipală.

“Primarul e responsabil”

“Primarul Alemanno a ignorat toate cele cinci rapoarte, deşi semnalările erau detaliate şi atrăgeau atenţia asupra riscurilor la care erau expuşi locuitorii taberei neautorizate. In primul raport se citeşte în mod explicit faptul că în tabără există un pericol de incendiu” a declarat Luigi Manconi citat de “La Repubblica”. Primarul, continuă fostul senator, trebuia să fie responsabil de siguranţa tuturor cetăţenilor care se află pe teritoriul capitalei.

Instrumentalizare politică

Purtătorul de cuvânt al primarului a declarat că acuzaţia este infondată, pentru că tabăra semnalată în rapoarte “nu era aceeaşi în care a avut loc incendiul”. Potrivit consilierului pe probleme sociale din primărie, Sveva Belviso, denunţul lui Manconi nu este altceva decât o instrumentalizare politică a unei tragedii.

Citeste si:

Everyone, posibil act rasist

Rugul de la Roma, zi de doliu

Reportaj GR: 24 de ore dupa tragedie

Reportaj GR: se aprinde polemica politica

Ramona Badescu: responsabilitatea societatii

4 copii, carbonizati in baraca

 

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ “Românii au talent”: Mădălina: fostă gimnastă, fondatoarea Academiei de pole-dance la Milano

Interlopul Bercea Mondial, arestat pentru 29 de zile