in

Muncitor agricol român, ucis de o mașină în Puglia în timp ce se întorcea de la muncă cu bicicleta

Bărbatul decedat pe 22 decembrie în urma impactului cu o mașină se numea Alois Raindel. Era originar din Suceava și locuia la Copertino (Lecce, în Puglia). Lucra la o întreprindere agricolă din apropiere de locul accidentului. Locuia la Copertino și nu avea rude în Salento. El este bărbatul mort în tragicul accident care s-a produs pe șoseaua Leverano- Nardò, în localitatea  cunoscută cu numele “Porta ti l’Enzite”.

Raindel a fost identificat cu ajutorul colegilor săi de muncă, care mai întâi i-au recunoscut bicicleta mountain bike. Apoi i-au fost recuperate și documentele. Astfel a fost clarificată identitatea bărbatului care și-a sfârșit zilele pe un drum întunecos, accidentat de o mașină condusă de un întreprinzător de 37 de ani din Leverano. Alături de el se afla partenera sa de viață.

Șoferul a simțit un impact violent în zona anterioară dreaptă a mașinii și imediat a oprit, gândindu-se că a lovit vreun animal. Le-a explicat carabinierilor din Gallipoli și din Copertino că nu și-a dat seama, în primele momente, că era vorba de un bărbat pe bicicletă.

Se pare că Raindel tocmai intrase pe șoseaua principală de pe o străduță rurală. Vizibilitatea scăzută a facilitat cu siguranță impactul fatal.

Bărbatul de 37 de ani, rezultat negativ la teste de alcoolemie și droguri, este anchetat pentru omor din culpă. Mașina sa a fost pusă sub sechestru.