in

Napoli, mafia a pus gând rău șoferilor de pe ambulanțe: ”Opreşte sirena sau te împuşcăm”

Temuta mafie napolitană a pus gând rău ambulanţelor care trebuie să salveze oameni în plină pandemie, obligându-le să-şi oprească sirenele atunci când trec prin teritoriile aflate sub controlul său.

Camorra, o organizaţie mafiotă cu influenţe în întreaga lume, chiar şi în România, a stârnit teamă în rândul şoferilor de ambulanţe din Napoli. Ameninţaţi, aceştia din urmă au cerut protecţie din partea poliţiei. Cel mai recent episod de ameninţare s-a produs la începutul lui februarie, scrie The Times, citat de adevarul.ro.

Potrivit publicaţiei britanice, doi bărbaţi pe o motocicletă s-au apropiat de o ambulanţă care circula cu sirena activată prin Cartierul Spaniol şi au bătut în geam. Cei doi bărbaţi i-au reamintit şoferului că nu are voie să conducă pe acolo având sirena pornită şi l-au ameninţat cu pistolul: „Nu ai înţeles că nu poţi să foloseşti sirena aici? Opreşte-o sau te împuşcăm”.

Camorra este profund deranjată de luminile şi zgomotele produse de sirenele ambulanţelor, întrucât sunt asemănătoare cu cele ale poliţiei şi perturbă traficul de droguri în teritoriile sale.

Mulţi dintre vânzătorii săi intermediari s-au plâns de faptul că au pierdut clienţi fiind nevoiţi să se ascundă la auzul unei sirene. Prin urmare, Camorra şi-a crescut presiunile şi ameninţările la adresa şoferilor de ambulanţe.

În unele cartiere, precum Sanita şi Traiano, ambulanţele nu mai circulă cu sirenele pornite. Nu este uşor să fii ambulanţier în Napoli, remarcă revista Slate. În afară de ameninţările mafiei, ambulanţierii din acest oraş din regiunea Campania sunt nevoiţi să se confrunte cu agresiune din partea rudelor unor pacienţi.

Potrivit Daily Mail, circa 300 de agresiuni împotriva ambulanţierilor au avut loc în ultimii trei ani la Napoli, în cele mai multe cazuri atacatorii reproşându-le moartea apropiaţilor lor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ghid pentru românii care vor să se angajeze în Italia, publicat de Ministerul Muncii de la București

morgi italia

Condiţii şocante în morgile din Italia: sicrie abandonate, adeverinţe de înhumare false, igienă precară