Menu
in

NAPOLI/ Oraş fără grilaje- “furate de români”

Un oraş întreg, Marigliano, din provincia Napoli, a rămas fără grilajele de la canale. Au dispărut circa 50. Potrivit „Il Mattino”, este căutată o bandă de români care fură grilajele grele din fontă. Pe multe străzi, găurile canalelor fără capac sunt adevărate pericole. Pentru a evita pericolele, cetăţenii au improvizat sisteme de atenţionare, cu crengi şi bucăţi de lemn, pentru a evita ca cineva să mai cadă înăuntru. Pentru că s-au întâmplat destule accidente. Zilele trecute nişte bătrâne care au ieşit din biserică au căzut în canalele fără grilaje de protecţie. Cinci pensionare au ajuns în canale, din fericire au suferit numai traumatisme minore. Intre timp hoţii continuă să lovească şi încă nu s-a luat măsura punerii altor capace la canalele de unde s-a furat.

„Este periculos – protestează cetăţenii – ne ocupăm noi aşa cum putem de încercuirea zonelor periculoase”. Seara e şi mai periculos. Un motociclist a dat într-un canal fără grilaj şi a căzut violent la pământ. Motocicleta a fost distrusă. „Voi da primăria în judecată – spune motociclistul – pentru a fi despăgubit „. Si alte persoane anunţă că vor face acelaşi lucru.
Asupra episodului anchetează şi forţele de ordine, care au început o căutare amănunţită pentru a prinde ceea ce a fost numită „banda canalelor”. Se caută nişte români văzuţi de mai multe ori umbând prin zonă de către rezidenţi, chiar dacă nu e uşor să-l prinzi asupra faptului.

Daunele în bugetul local sunt enorme în timp ce hoţii încasează câştiguri cu adevărat neînsemnate care nu justifică furturile puse la cale. Efortul pentru scoaterea capacelor de canal, care cântăresc circa o sută de kilograme, e mare şi pericolul la fel. Câştigul pe piaţa neagră este cu adevărat modest. Un kilogram de fontă valorează puţin peste un euro. In timp ce, potrivit primelor estimări, sunt necesari circa 20.000 de euro pentru punerea altor capace în locul celor furate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version