in

Nou-născută de 15 zile, moartă după ce a fost consultată în trei spitale

Îşi pierde fetiţa, de numai 15 zile, din cauza unei probleme respiratorii care nu a fost identificată în niciunul dintre cele trei spitale unde a dus-o şi acum este cercetată pentru omor din culpă. Mihaela Vasile Constantin, de 30 de ani, în Italia de 6, care şi-a pierdut fiica nou-născută, Andra Gabriela, din cauza unui posibil caz de malpraxis, este disperată.

Micuţa avea probleme respiratorii şi a fost consultată în trei spitale.

Odiseea în spitale a început vineri 4 martie, când mama, rezidentă la Castellamonte (Torino) îşi dă seama că micuţa respiră greu şi este cianotică. De la spitalul din Cuorgnè, Andra Gabriela este transferată la cel din Ivrea. Aici este supusă unor examene sanguine şi unui EKG. Având în vedere cianoza, este dusă cu ambulanţa la spitalul Sant’Anna din Torino.

O ecografie arată că nu are nimic periculos: nou-născuta este apoi dusă din nou la Ivrea unde sunt repetate examenele sanguine. La 2.30, mama semnează externarea.

«Mi-au spus să o duc din nou la spital sâmbătă dimineaţa sau luni la pediatru. Dar numai dacă erau probleme. De aceea am fost liniştită şi am dus-o acasă». Medicul i-ar fi spus mamei că micuţa se simţea bine dar că putea fi ţinută sub observaţie în spital.

Mama, convinsă de medic şi cu o fiică acasă, a decis să semneze pentru ducerea micuţei acasă şi, inconştient, a intrat în bucluc. «Medicul mi-a spus că fetiţa era bine, povesteşte Mihaela. Putea sta în spital sub observaţie, însă eu am spus că “dacă e bine o duc acasă”. Atunci el mi-a zis că trebuie să semnez o foaie şi eu am semnat».

Odată întoarsă în apartamentul său din Castellamonte, micuţa a avut o criză respiratorie. Mama a chemat imediat 118. Sosesc două ambulanţe. Încercările de salvare a fetiţei durează o oră, însă totul este inutil.

Procuratura din Ivrea a deschis un dosar şi a înscris-o pe lista anchetaţilor şi pe mama micuţei victime care şi-a luat responsabilitatea de a semna pentru externarea fetiţei.

Mihaela, originară din Ploieşti, fostă îngrijitoare cu ora, acum şomeră, are o altă fiică, de 10 ani, şi trăieşte în Italia cu soţul, Virgil Dumitru Bădulescu, de 23 de ani.

«I-am întrebat pe medici de ce a murit – povesteşte bunica micuţei, Mioara Vasile Constantin, de 51 de ani, infirmieră la Cintano -, de ce nimeni nu a putut face nimic pentru ea care cu o zi înainte fusese consultată în trei spitale. Mi-au răspuns că e vorba de destin. Atunci am chemat carabinierii. Nu vrem să acuzăm pe nimeni, dar vrem să înţelegem. Vrem dreptate».

Pe 10 martie a fost efectuată autopsia micuţului corp al fetiţei românce. Examenul medico-legal a relevat o hernie congenitală a diafragmei, malformaţie nedescoperită niciodată până atunci.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cristian Nuc, candidat la alegerile locale din Assisi

Abruzzo, român de 44 ani, mort în prima zi de lucru pe şantier