Menu
in

Noutate absolută: Concursul “Miss Italia”, deschis româncelor

2012 este anul în care tinerele imigrate vor avea un cuvânt de spus la concursul “Miss Italia”. A fost inaugurată “Ediţia specială” care în acest an este rezervată fetelor străine care au rezidenţa aici de cel puţin un an. Cereri se vor face online până pe 24 iulie. Cea mai frumoasă imigrantă va primi şi douăzeci de mii de euro în contracte de muncă.

Sunteţi tinere, frumoase şi, cel puţin potrivit paşaportului vostru, străine? În cel mai important concurs de frumuseţe italian este loc şi pentru voi. Au început înscrierile la "Miss Italia nel Mondo edizione speciale", competiţie dedicată fetelor străine cu vârsta între 18 şi 26 de ani rezidente în Italia de cel puţin un an.

O noutate importantă, dacă avem în vedere  că până în 2011 era rezervată descendentelor de italieni din străinătate, o nouă dovadă că Italia a devenit din ţară de emigraţie o ţară de imigraţie. "Noi, care reprezentăm o parte importantă a lumii de sex feminin, care are un rol de prim plan şi în fenomenul migraţiei şi este un element decisiv de integrare, simţim nevoia să ne adaptăm acestor vremuri", a explicat organizatoarea Miss Italia, Patrizia Mirigliani.

Celor care îi cereau să facă un pas în plus, permiţând fiicelor de imigranţi să participe în concursul principal, alături de italience, le-a promis: "Vom ajunge să facem asta".

În aşteptarea acestei mici revoluţii, cele care vor să participe la "Miss Italia nel Mondo edizione speciale" se pot înscrie gratuit până pe 24 iulie via internet, intrând pe www.missitalia.it/MissItalianelMondo.aspx, unde sunt explicate în detaliu cerinţele şi regulamentul complet.

Candidatele vor fi invitate la primele selecţii, care se vor ţine la Roma pe 26 iulie. Numai douăzeci de fete vor fi alese pentru a participa la faza finală a concursului la Montecatini Terme, un podium important pentru a intra în lumea spectacolului şi a modei.

Câştigătoarea, alături de titlul de cea mai frumoasă şi de admiraţia a milioane de italieni, va duce acasă şi douăzeci de mii de euro în contracte de muncă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version