in

Caserta / O fetiţă româncă de trei ani a căzut într-o piscină şi a murit

După câteva zile de ploaie intensă, a reuşit să-şi convingă mama să o ia în grădina unei vile, pentru a se juca cu bicicleta sa nou-nouţă, pe care tatăl, cu un sacrificiu enorm, i-o dăruise de ziua sa. Acolo s-a întâmplat tragedia. Fetiţa de trei ani, împliniţi cu puţine zile în urmă, a căzut în piscina vilei şi a murit pe timpul transportului la clinica Pineta Grande din Castel Volturno. Tragedia s-a consumat duminică 20 martie, în jurul orei 15.30, în grădina unei vile din Mondragone (Caserta), scrie Il Mattino.

Micuţa, L.R.M., de naţionalitate română, născută în Italia, a scăpat controlului mamei, care făcea curăţenie în grădină. Potrivit unei prime reconstituiri efectuate de carabinierii alertaţi de câţiva vecini care au auzit urletele mamei, fetiţa trebuie să se fi apropiat prea mult de marginea piscinei, plină cu apă de ploaie, căzând în aceasta.

La sosirea ambulanţei, micuţa aflată într-o baltă de sânge, cu o lovitură la cap, era deja în stare foarte gravă. A decedat pe timpul transportului la spital. Micuţa, care frecventa o grădiniţă gestionată de maici, era unica fiică a cuplului. Mama, o lucrătoare agricolă de 25 de ani, se dedica complet fetiţei numai la sfârşit de săptămână, fiind ocupată cu munca, încă din zori, timp de peste zece ore pe zi; tatăl, un român de 33 de ani, zidar, după ce a fost concediat de o firmă de construcţii locală, era în căutarea unui loc de muncă şi în duminica tragediei, imediat după prânz, s-a întâlnit cu câţiva prieteni la un bar, pentru a urmări meciurile de fotbal din campionatul românesc.

„Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat, parcă e un coşmar”, a spus stupefiată şi cu lacrimi în ochi o prietenă de familie, care imediat după ce a aflat vestea s- a dus la Serviciul de urgenţă de la clinica Pineta Grande.

„Moartea micuţei este o tragedie pentru întreaga comunitate română prezentă în teritoriu. Încă din această seară – a continuat prietena şi colega mamei – voi încerca să contactez toţi români prezenţi în Castel Volturno şi în oraşele limitrofe, pentru a ne arăta apropierea faţă de părinţii copilei care în urmă cu câţiva ani au decis să plece din România pentru a-şi căuta norocul în Italia”.

Carabinierii, pe lângă faptul că au aplicat sigilii piscinei, au procedat la interogarea mamei fetiţei, care a declarat că fiica, fiind deosebit de vioaie, deseori „făcea prostioare”. În urmă cu circa un an, după ce a căzut într-un mic puţ situat într-o fermă, sub ochii părinţilor şi a câtorva prieteni, micuţa a fost internată la spitalul Cardarelli din Napoli timp de circa 30 de zile, fiind supusă şi unei intervenţii chirurgicale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Ioan Botiş: Peste 5.000 de români au plătit retroactiv pentru pensii

Crin Antonescu: Am introdus în mecanismele noastre de funcţionare Cluburile Liberale din diaspora