in

O româncă riscă închisoarea după ce şi-a uitat rozătorul pe balcon, fără apă

O româncă de 35 de ani, stabilită la Prato, în Toscana, riscă doi ani de închisoare, fiind acuzată de neglijenţă faţă de un animal de companie. Femeia şi-a “uitat” porcuşorul de Guineea pe balcon- un rozător cunoscut în Italia sub numele “porcellino d’India”, fără apă. Animalul a murit.

Cazul a fost relatat de publicaţia “Libero”, care a povestit cu lux de amănunte cazul româncei. În urmă cu câteva zile, femeia a pus cuşca animalului pe balcon, într-o zi caniculară. Animalul, rămas fără apă, la soare, a murit, probabil din cauza deshidratării.

Câţiva trecători au văzut condiţiile în care se afla rozătorul şi au alertat o organizaţie care se ocupă de protecţia teritoriului. Operatorii, la rândul lor, au anunţat Poliţia Municipală. Agenţii, după ce au constatat decesul animalului, au deschis un dosar penal pe numele româncei.

Femeia s-a apărat spunând că a uitat să-i dea apă porcuşorului de Guineea, fiind ocupată cu mutarea din apartament.

Românca riscă o pedeapsă severă, pentru maltratare de animale. Ea ar putea fi pedepsită chiar cu închisoarea, de la 3 la 18 luni, sau ar putea fi condamnată la plata unei amenzi, cuprinsă între 6000 şi 30.000 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Danny Sergiu, campion la K1 în Anglia

Claudia Mandi pictează pentru integrarea străinilor