in

Şoferi români în Italia, jefuiţi de maşini

Meseria de camionagiu este periculoasă în Italia, Mulţi camionagii sunt sechestraţi şi rămân fără maşini, cazurile se numără cu sutele în fiecare an. Şoferii români au aceleaşi riscuri ca şi colegii italieni. Iată două cazuri recente în care şoferi români au fost sechestraţi şi jefuiţi în Italia.

Sechestrat de un comando de şase persoane, ameninţat cu pistolul, constrâns să predea camionul cu marfă. Aceasta este urâta aventură prin care a trecut un transportator auto în trecere prin sudul provinciei Milano în noaptea dintre 12 şi 13 ianuarie.

Bărbatul a povestit anchetatorilor că a rămas pe mâna delincvenţilor aproape o oră înainte de a fi eliberat. În jurul miezului nopţii, camionagiul, V.H., de 36 de ani, român rezident la Salerno, se afla în zona industrială din Tribiano (provincia Milano). Bărbatul tocmai incărcase în camion vin şi haine, încărcătură destinată vânzării în zona napolitană. A pornit motorul şi a plecat, însă şase bărbaţi, sosiţi la faţa locului la bordul a trei maşini, i-au blocat românului calea, obligându-l să oprească şi să iasă din habitaclu. Potrivit povestirii autotransportatorului, răufăcătorii – italieni cu accent napolitan – aveau toţi cagule, trei dintre ei fiind înarmaţi cu pistoale.

Bărbatul de 36 de ani a fost obligat să urce în una dintre maşinile bandei: l- au închis în portbagaj şi l-au somat să stea liniştit. În acel moment banda s-a despărţit: o parte din grup a rămas la faţa locului pentru a intra în posesia camionului şi a curăţa scena infracţiunii, iar doi dintre răufăcători au plecat cu ostaticul către Milano. Aici autotransportatorul a fost eliberat.

Lăsat pe o stradă din cartierul Corsica-Forlanini, românul a oprit o patrulă de carabinieri, care trecea prin zonă, şi a denunţat cele întâmplate. S-a declanşat alarma, însă nici urmă de infractori. A fost găsit numai camionul la Trezzano sul Naviglio, bineînţeles golit de marfă. Valoarea prăzii este încă în fază de cuantificare, însă fără îndoială este vorba de câteva zeci de mii de euro. Carabinierii efectuează anchete.

Sechestrat opt ore

Un caz similar s-a petrecut la Udine, la sfârşitul anului trecut. Un şofer român a fost sechestrat, bătut şi adus în situaţia de a nu putea riposta cu ajutorul unui gaz iritant pe care atacatorii i l-au pulverizat în faţă. L-au urcat în maşină şi legat la ochi l-au aruncat apoi în curtea unui supermarket din Suzzara, după ce i-au furat camionul cu toată încărcătura. S-a întâmplat pe 25 septembrie în zona depozitelor Bartolini din Palmanova (Udine).

Bărbatul a primit îngrijiri medicale la spital şi a povestit totul carabinierilor. Fiind deposedat de toate lucrurile a fost ajutat de Caritas şi de parohie, care i-au oferit haine şi hrană. Preotul i-a dat chiar şi bani şi cu acea sumă s-a putut întoarce acasă, în România.p> Totul a început după-amiaza târziu când Vasile Vlad, de 43 de ani, camionagiu angajat al firmei Stadler Trasporti cu sediul în Austria, s-a întors în Italia pentru livrarea mărfii, după ce a încărcat marfă la Lehrte în Germania.

A sosit la Palmanuova prea devreme. Depozitul firmei Bartolini era încă închis. A profitat de timp pentru a se odihni puţin. După numai 20 de minute a fost trezit brusc de o bandă de răufăcători italieni înarmaţi cu pistoale şi mascaţi. L-au obligat să coboare din vehicul, l-au bătut şi i-au pulverizat în faţă un gaz iritant.

În timp ce unul dintre bandiţi a intrat în posesia camionului cu toată încărcătura, şoferul a fost urcat cu forţa într-o maşină şi legat la ochi. A început o călătorie de cel puţin trei ore. Bandiţii s-au oprit timp de alte trei ore, apoi au mers alte două ore. Misterioasa bandă a ajuns la destinaţie: la Suzzara, în provincia Mantova. Mai exact în curtea unui supermarket din Suzzara. Acolo ghinionistul camionagiu a fost aruncat din maşină.

Bătut şi cu dureri, românul a reuşit să se ridice. Nu ştia să vorbească italiana şi primelor persoane pe care le-a întâlnit le-a spus: „Police, police”. Cineva i-a arătat cazarma carabinierilor. Acolo a povestit totul militarilor: jaful, sechestrarea şi furtul încărcăturii. Carabinierii din Suzzara, în timp extrem de scurt, au alertat colegii din Palmanova, care n-au dat însă de hoţi. Între timp autotransportatorul român a fost dus la Urgenţă unde i-au fost diagnosticate leziuni provocate de gazul iritant. Nu mai avea nimic, nici bani, şi cu hainele rupte, nu ştia unde să se ducă. Însă Caritas şi parohia locală i-au oferit ajutor. Haine noi, mâncare şi preotul i-a dat şi bani. Cu acei bani a reuşit să se întoarcă acasă, la Dragomireşti, la câţiva kilometri de Bucureşti.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Leghistul anti-români, acuzat de viol

Primii la accidente de muncă