in

Ordonanță de urgență pentru diaspora: s-a dublat numărul de parlamentari și s-au stabilit trei zile pentru alegerile parlamentare

Printre prevederile ordonanței de urgență privind alegerile parlamentare se numără creșterea numărului de parlamentari pentru diaspora, potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela. Totodată, actul normativ prevede extinderea zilelor de votare pe trei zile, similar cu alegerile prezidențiale, transmite Mediafax.

„Ordonanța se referă la modificarea și completarea unor acte normative în materia alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, precum și unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate, având în vedere că există un vid legislativ pentru reglementarea alegerilor anticipate în situația de dizolvare a Parlamentului”, a spus Marcel Vela, în cadrul ședinței de Guvern.

Potrivit ministrului de Interne, ordonanța prevede creșterea numărului de parlamentari din diaspora astfel: „de la doi la patru senatori și de la patru la opt deputați”.

O altă reglementare adusă prin OUG se referă la extinderea zilelor de vot la trei zile. ”Corelăm și alte termene pentru a fi pregătiți pentru orice eventualitate”, a subliniat Vela.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copil de 14 ani lovit pe trecerea de pietoni, șoferul italian a fugit de la locul accidentului

Alarmă la Consulatul din Catania: Acte notariale false instrumentate în Italia