in

Ostatici uciși la Onești, asasinul era la muncă în Italia când a rămas fără apartament

Uciderea ostatecilor la Onești a șocat întreaga Românie. Luni, doi muncitori  au fost sechestrați şi ucişi într-o locuință de fostul proprietar al apartamentului.

Răpitorul, Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, a fost cel care a sunat la 112, ameninţând că îi va ucide pe cei doi muncitori dacă nu primește 300.000 de euro, pentru apartamentul din care fusese evacuat cu familia, în urma unei sentințe judecătorești.

În momentul în care familia a fost evacuată, Gheorghe Moroșan se afla la muncă în Italia! Conform presei, în 2010, Moroșan a suferit chiar o condamnare în Italia, pentru conducere în stare de ebrietate.

Răpitorul ar fi negociat cu cei doi ostatici ţinuţi legaţi lângă el, în balcon. După cinci ore de negocieri cu poliția, el i-a ucis, cu un cuțit și o sabie, pe cei doi electricieni, de 36 și 52 de ani. Mascații au intervenit prea târziu. Răpitorul a fost împuşcat în braţe şi picioare.

IPJ Bacău a prezentat astfel faptele: „Urmare a deplasării forţelor de ordine la faţa locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuţii şi negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunţe la acţiunile sale.

La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violenţă asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat şi de forţele de ordine.

În sprijinul persoanelor aflate în apartament, s-a forţat cu mijloace din dotare uşa metalică a locuinţei, agresorul încercând să blocheze uşa, având în mână un cuţit

La acel moment, forţele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit şi imobilizat.

În momentul pătrunderii în apartament, au fost găsite cele două persoane, care prezentau multiple plăgi înjunghiate.

Cele două persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă, urmare a leziunilor suferite, au decedat”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Gabriela Ciobanu.

https://ziarulromanesc.net/actualitate-uk/luare-de-ostatici-cu-victime-la-onesti-doi-barbati-au-fost-ucisi-de-atacator/

În 2018, Gheorghe Moroșan a publicat pe Facebook o înregistrare video, în care anunță că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului.

Sexagenarul l-a acuzat pe executorul judecătoresc pentru că l-ar fi evacuat cu jandarmii fără să arate un document care să-i dea acest drept. Unul dintre jandarmi i-ar fi pus pistolul la cap fiicei lui, ca să o grăbească să iasă din casă.

În momentul evacuării, Moroșan era plecat în Italia, iar la revenirea în țară, nu a reușit să recupereze nimic din apartament. A făcut o încercare oficială, dar executorul ar fi pretins că sigiliul pus pe apartament fusese distrus.

A făcut mai multe plângeri penale, dar nu ar fi fost niciodată chemat și întrebat. A reclamat și conducerea poliției din Onești, tot fără rezultat.

„Familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu se lămurește situația, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc!”, a amenințat Moroșan.

Una dintre fiicele bărbatului, stabilită în Germania, a declarat la Pro TV că tragedia ar fi putut fi evitată

„A fost o executare, dar nu era executare silită învestită cu formulă executorie. Nu s-au prezentat cu niciun document. S-a furat tot din apartament, iar astăzi a sunat o vecină care informa că cineva este în apartament și nu știe ce face acolo.”, a declarat fiica asasinului.

Reporter: „La acest moment apartamentul era al părinților dumneavoastră?”

Fiică: „Este al părinților mei, dar nici în momentul de față nu s-a prezentat nimeni, deși tatăl meu a cerut acel act, să i se aducă acel act. Astăzi nu i s-a adus actul care dovedea că apartamentul nu îi mai aparține. De ce s-a ajuns la așa ceva când puteau să aducă acel document?”

Reporter: „Și se rezolva așa, totul, credeți, dacă aduceau acea hârtie?”

Fiică: „Dacă aduceau acea hârtie se rezolva totul.”

De menționat că și soția răpitorului a fost reținută luni, aproape de miezul nopții, fiind acuzată de complicitate la lipsire de libertate.

În geanta femeii au fost găsite coliere de plastic, același tip cu care fuseseră legați cu mâinile la spate cei doi muncitori care, pe timpul negocierilor, până să fie uciși, au fost ținuți de criminal în balconul locuinței, în dreapta și în stânga sa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bologna, 28 de badante la picnic în parc, amendate de carabinieri cu câte 400 de euro

elena udrea condamnata

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei lui Traian Băsescu din 2009. 5 ani de închisoare şi pentru fiica fostului preşedinte