in

Padova, tragedie într-o familie de români, și-au găsit copilul mort în pătuț: «De ce ni s-a întâmplat tocmai nouă?»

A murit la numai 46 de zile: dimineața, părinții au văzut că nu mai respira și orice tentativă de a o reanima a fost inutilă. După cum relatează Mattino di Padova, autopsia probabil va confirma că este vorba de sindromul morții subite a sugarului (SIDS) care în Italia are o incidență anuală de circa 0,5 la mie (date 2015).

Tatăl micuței nu-și mai găsește liniștea: «De ce ni s-a întâmplat tocmai nouă?». Tragedia s-a consumat într-un elegant bloc din Ponte San Nicolò (provincia Padova), situat la numărul 25 pe via Dante.

«Soția mea Roxana a pus-o la ora 3.30 în pătuț pe Maria Melissa după ce a alăptat-o și a așteptat să digere, în jurul orei 7.30 când s-a întors în camera ei pentru a o lua a găsit-o rece, deja moartă», povestește disperat Mihai Popa, român, muncitor la o fabrică din zonă.

«Fiica noastră era cu burta în sus și cu fața întoarsă într-o parte. Primul ajutor și încercările de reanimare au fost din păcate zadarnice. S-a prăbușit lumea peste noi. Micuța se născuse pe 23 noiembrie la Padova printr-o cezariană programată. A fost o sarcină liniștită și după trei zile ambele s-au întors acasă. Maria Melissa era sănătoasă, soția mea o alăpta la sân și de Crăciun pediatrul a decis să procedeze la o suplimentare a hranei cu lapte artificial pentru a mări creșterea în greutate».

Pentru familia Popa durerea este imensă, însă forța de a privi înainte vine de la celălalt copil, un băiețel de opt ani.

Funeraliile micuței au fost celebrate, familia, rudele și amicii au dat un ultim sfâșietor salut nou-născutei. «Sperăm să reușim să punem o frumoasă piatră funerară la cimitir, dacă vrea cineva să ne ajute i-am fi recunoscători», adaugă tatăl. Drama care a afectat cuplul a îndurerat întreaga localitate Ponte San Nicolò unde familia este bine integrată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Expoziţie foto-documentară «Românii şi Marele Război» la Sacile (Italia)

Vercelli, biciclist român ucis de un jeep