in

Perugia, beat la volan, a ucis un adolescent: 5 ani de închisoare

Pe 13 iulie 2009 l-a accidentat, în stare de ebrietate și fără permis de conducere, pe adolescentul de 17 ani Riccardo Fiaschini la Pesciano di Todi (Perugia), provocându-i moartea, și l-a rănit în același timp pe unul de 15 ani. Cei doi tineri se aflau pe un scuter.

Autorul accidentului, Ioan Munteanu, de 47 de ani, român, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru omor din culpă (cu încălcarea normelor codului rutier) de judecătorul de la Tribunalul din Perugia Marco Verola, în cadrul procesului în care avea statutul de inculpat.

A fost prevăzută și plata unor daune către părțile civile (660.000 de euro) și expulzarea de pe teritoriul italian.

Satisfăcuți părinții victimei, care au încredințat presei un mesaj, în care se spune: «Sentința Tribunalului din Perugia ne-a făcut dreptate, pentru noi reprezintă o victorie morală, și, pe cât posibil, ne-a dat puțină liniște întrucât rezultatul procesului este o victorie morală și pentru Riccardo», inițial considerat el însuși responsabil pentru tragedie prin «conduita sa la volan».

«Sperăm că această sentință poate folosi la grăbirea procedurii de aprobare a legii privind infracțiunea de omor rutier».

Ciclist român accidentat mortal de o maşină la Pordenone

Român de 55 de ani, călcat de o maşină la Messina

 

Verona, biciclist român accidentat mortal de maşina unui conațional

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În România se câştigă şi 147.000 de euro pe lună

Scrisoare către politicienii români: ”Ho, bă, că v-ajunge!”