in

Perugia, muncitor român electrocutat la 20.000 de volți, a murit la spital

Românul de 31 de ani electrocutat pe 14 noiembrie la 20.000 de volți la fabrica de furaje Grigi Cereali din Bastia Umbra, a murit pe 16 noiembrie la ora 11.00, după două zile de agonie. Medicii de la Spitalul Santa Maria della Misericordia au încercat să îi salveze viața, dar nu au reușit. Muncitorul era angajatul unei firme externe care se ocupă de curățarea silozurilor. Se pare că a intrat cu vehiculul cu care lucra în contact cu cablurile de electricitate.

Procuratura din Perugia a deschis un dosar pentru omor din culpă. În registrul anchetaților au fost înscrise numele a cinci persoane: este vorba de un muncitor care conducea macaraua ce a izbit o cabină de curent și de patronii firmelor implicate cu titlu diferit în accident. Ancheta comisariatului din Assisi este condusă de procurorul Michele Adragna. Imediat după accident bărbatul de 31 de ani a fost transportat de urgență la Spitalul Santa Maria della Misericordia din Perugia unde starea sa a fost imediat considerată deosebit de gravă.

A murit miercuri 16 noiembrie. Sunt în curs anchete din partea poliției (comisariatul din Assisi) și a experților de la Asl.

Cgil: ”Ajunge cu morții la locul de muncă”

Cgil din Perugia, prin intermediul unei note semnate de secretarul provincial din Perugia, Filippo Ciavaglia, ”își exprimă profundele condoleanțe și furia pentru moartea unui lucrător, de numai 31 de ani, electrocutat la fabrica de furaje Grigi din Bastia lunea trecută și decedat miercuri după două zile de agonie”.

Suntem din nou în situația de a plânge un lucrător tânăr, imigrant și angajat al unei firme externe.

Contra celor care alimentează zilnic xenofobia nu este inutil să se sublinieze că și în acest caz cu viața a plătit un lucrător străin (circa jumătate dintre decesele la locul de muncă din Umbria au loc în cazul unor lucrători extracomunitari) și că din nou este vorba de un angajat al unei firme externe, o condiție care se repetă prea des.

Potrivit datelor Inail, la 30 septembrie 2016 erau deja 18 victime la locul de muncă în Umbria, dintre care 14 în provincia Perugia. Odată cu moartea de miercuri, și cea din luna octombrie a unui bărbat de 51 de ani, tot în Bastia Umbra, am atins cifra gravă de anul trecut: 20 de morți la locul de muncă. În același timp, și accidentele nemortale sunt în creștere, de la 8.179 în primele nouă luni ale lui 2015 la 8.441 anul acesta. Cifre care te fac să reflectezi: în criza economică care ne înconjoară de peste 8 ani s-au înrăutățit și continuă să se înrăutățească condițiile în care mulți lucrători sunt constrânși să muncească.

Cgil Camera de Muncă din Perugia exprimându-și condoleanțele și durerea rudelor victimei, își reînnoiește angajamentul de a păstra înaltă atenția privind tema siguranței la locurile de muncă”.


 

Protestul sindicatelor din construcții: «Ajunge cu morții pe șantiere» 12 români morți în ultimii cinci ani

Bergamo, a căzut de la opt metri pe șantier, tânăr de 26 de ani în stare gravă

Verona, a căzut de pe schelă de la zece metri înălțime. Tudor Niculae avea 43 de ani

Accident de muncă la Ostia. Român de 33 de ani, strivit de poarta șantierului nautic

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«Râd când strigați negru», incident rasist pe un stadion din Italia trecut cu vederea de arbitri

Canelli, român deprimat, a căzut de la 20 de metri: era convins că îl urmărește cineva