in

Piacenza, abia ieșit din pușcărie, după nouă ani de detenție, prins la furat încălțăminte de la Decathlon și Pittarosso

Jan Georgel Istrate a fost surprins furând încălțăminte din centrele comerciale. Fusese eliberat în avans pentru bună purtare, trebuia să ispășească 11 ani de închisoare.

Ciobanul român Jan Georgel Istrate, de 45 de ani, revine în atenție presei. În urmă cu nouă ani fusese condamnat la 14 ani în prima instanță și la 11 în apel pentru o sechestrare de persoană comisă la Casella d’Asolo, provincia Treviso. Era deja liber de un an datorită bunei purtări, însă pe 28 aprilie a fost arestat din nou la Portogruaro pentru furtul a două perechi de încălțăminte din magazinele Decathlon și Pittarosso, în zona centrelor comerciale.

Bărbatul, care tocmai își găsise de lucru la Piacenza, unde locuia, a fost repus în libertate de judecătorii din Pordenone, cu interdicție de intrare pe teritoriul provinciei.

Apelul la forțele de ordine a sosit de la personalul unui magazin din Malcanton. La intrarea pe autostradă carabinierii au găsit un bărbat care purta încălțăminte Nike, nouă și foarte scumpă. Istrate a fost însoțit la magazin pentru a se verifica dacă încălțămintea fusese furată de acolo.

În realitate s-a descoperit că pantofii Nike purtați de român tocmai fuseseră furați din magazinul Decathlon, situat la câteva sute de metri. Istrate și-a schimbat încălțămintea în câteva secunde, încălțându-se cu cea furată șă lâsând-o pe raft pe cea veche. În schimb, încălțămintea furată de la Pittarosso a ascuns-o într-un loc unde el însuși i-a însoțit pe carabinieri, pentru recuperare. Istrate a fost astfel arestat.

Antecedentul.

În urmă cu 11 ani, Jan Georgel Istrate a fost implicat la Casella d’Asolo, provincia Treviso, în răpirea Martinei Guarnera, care avea la acel moment 22 de ani și care a fost sechestrată timp de 12 ore.

Femeia, rezidentă la Onè di Fonte, a fost răpită în afara unei săli de sport din Casella d’Asolo între 14 și 15 martie 2007. Descinderea pentru eliberarea sa a fost organizată în locul în care era ținută închisă, o casă rurală din Bessica di Loira.

Sechestrarea tinerei fusese pusă la cale de vărul lui Istrate, Costel Oancea, condamnat în primă instanță la 14 ani și 4 luni. O pedeapsă pe care încă o ispășește în închisoare. Jan Georgel Istrate a primit în apel o condamnare definitivă la 11 ani și 6 luni.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Furt neobișnuit la Arezzo: hoț de albine, fură 10 stupi și vinde roiurile, pagubă de 3000 de euro

Rimini, arestată pentru șantaj și deținere de arme albe: «Dă-mi 100 de euro și îți restitui telefonul»