in

Poliția rutieră italiană în alarmă: carnete de conducere românești, false, vândute cu 1000 de euro

Carnete de conducere românești, false, erau prezentate la ”Ufficio della Motorizzazione Civile di Rimini” cu scopul de a fi recunoscute și transformate în carnete de conducere italiene. Descoperirea a fost făcută în urma unor cercetări ale poliției rutiere din Rimini.

Agenții de la Polstrada au descoperit 30 de carnete de conducere românești, false, care urmau să fie transformate în carnete italiene, beneficiari urmând să fie cetățeni din Bangladesh, rezidenți legal în Italia. Mecanismul era simplu, dar foarte ingenios și permitea obținerea carnetului de conducere italian, original, la schimb cu carnete false.

Sunt anchetate 27 de persoane, cu rezidența în provinciile Rimini, Forlì, Milano, Ancona, Ravenna și Palermo, printre ei fiind și doi români. Din primele cercetări rezultă că cetățenii din Bangladesh au apelat la acest sistem prin intermediul unor agenții specializate.

Pe parcursul cercetărilor, poliția a descoperit și un carnet de conducere italian care fusese deja schimbat cu unul românesc fals.

Carnetele de conducere false descoperite erau cumpărate cu sume între 700 și 1000 de euro, ”făcute atât de bine, încât pot fi cu greu recunoscute chiar de către experți”, titrează romagnanoi.it.

Documentele nu erau făcute în Italia, dar ajungeau în peninsulă prin intermediul unor șoferi care transportau săptămânal persoane și pachete în și dinspre România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Datornicii la creditele ipotecare ar putea scăpa temporar de executarea silită a imobilelor

William Brînză, fost deputat al diasporei, candidat la prezidenţiale din partea ecologiştilor