in

”O poveste tulburătoare și absurdă”: infirmieră română, a murit la doar 44 de ani, în Sardegna, fără să aibă vreo rudă în țară, colegii s-au mobilizat pentru înmormântare

Daniela Ungurașu, 44 de ani, a murit în 17 decembrie 2017, în locuința ei din Cagliari, în Sardegna. Trupul ei a fost transportat la morgă, unde a rămas timp de trei luni. Originară din Moinești, a plecat să lucreze în Italia ca asistentă medicală, în urmă cu 10 ani, scrie publicația Cagliari Casteddu.

Timp de trei luni, ambasada nu a găsit rude ale femeii în țară. Ambasada României în Italia a trimis, după mai multe luni, pe 16 martie 2018, reprezentanților Primăriei din Cagliari și Direcției Medicale din Duilio Casula următorul răspuns: „Ministerul de Interne din România – Direcția Pașapoarte ne-a informat că la adresa de domiciliu a defunctei nu a fost identificată nicio rudă, nici măcar până la gradul patru”.

Vestea i-a tulburat pe colegii Danielei, în Italia. „O poveste tulburătoare și absurdă. Știu că Daniela a lucrat la policlinica din Cagliari, la Spitalul Marino și în unele case de îngrijire medicală. De îndată ce am auzit de povestea ei, am încercat să înțeleg mai mult și să găsim o rudă”, a explicat Claudio Pirarba, asistent medical din Ordinului asistentelor medicale din provincia Cagliari.

Colegii Danielei Ungurașu s-au mobilizat pentru a stânge banii necesari pentru înmormântarea româncei. „Răspunsul ambasadei române ne-a permis să garantăm o înmormântare demnă pentru Daniela, pentru că altfel trupul ei ar fi ajuns într-un mormânt comun și fără posibilitatea de a-i exhuma corpul neînsuflețit”, a precizat Claudio Pirarba.

Colegii româncei au strâns 2.700 de euro, astfel că românca va avea un mormânt în România.

Cel puțin 2.500 de români mor anual în străinătate. În prezent, trupurile a 23 de români se află în morgi din Italia, Spania, Germania, Franța, Ungaria, Grecia și SUA. O repatriere din vestul Europei costă aproximativ 7.000 de euro, iar una din altă zonă a lumii poate ajunge la 15.000 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A cucerit lumea modei la Berlin: «Femeia trebuie să poarte hainele, nu invers»

Diaspora controlată! Vrei să trimiți mai mult de 1000 de euro în România? Intri în colimatorul Serviciului Român de Informații