in

Puia, proxenet român la Milano, trădat de pasiunea restaurantelor de lux

De la restaurantele cu stea la cantina închisorii. Un proxenet român periculos, căutat de autoritățile din Italia, a fost prins datorită pasiunii sale pentru restaurate de lux, unde plătea cu cardul. Michi Stoica, zis Puia, 39 de ani, a fost condamnat în 2017 de Curtea de Apel din Milano la 13 ani închisoare pentru exploatarea prostituției, violențe și sechestru de persoană, dar era de negăsit.

Carabinierii de la comandamentul provincial din Milano l-au identificat după urmele electronice: proxenetul plătise cu cardul la un restaurant de lux, scrie Corriere della Sera.

Stoica, condamnat în cadrul unei anchete privind o organizație internațională activă în Italia, Olanda, Franța, Elveția și Belgia, avea rolul de „paznic” al prostituatelor, în cadrul grupului de infractori care gestiona zona de nord din Milano (de la viale Fulvio Testi din Cinisello Balsamo). Răpirea persoanei de care este vorba în sentință se referă la obiceiul de a izola fetele care nu plăteau, de a le tăia contactele cu restul lumii, cu retragerea pașaportului și amenințări cu moartea.

Faptele au avut loc între 2008 și 2010. În aprilie 2017 Stoica a fugit din Italia, chiar înainte de sentință.

Anchetatorii, care au primit misiunea de a-l găsi în februarie 2018, au reușit să o găsească pe partenera infractorului, care locuiește în Spania. Urmând tranzacțiile cărții sale de credit, și-au dat seama că cel căutat frecventa restaurantele din Oviedo. Când și-a dat seama că este în pericol, cel urmărit a plecat din Spania cu o mașină de închiriat (întotdeauna plătită cu cardul) și a ajuns în România. Carabinierii au transmis informația colegilor de la Poliția Română, care au pus mâna pe el. În 24 aprilie, Stoica a fost încătușat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Actorul Dragoș Moștenescu a luat-o de la ZERO în Anglia: ”În România se practică un divertisment bazat pe defectele primare ale omului”

Români exploatați, lucrau 17 ore pe zi doar pentru cazare și masă, fermier italian denunțat la Latina