in

Raid rasist în Sicilia, un român împuşcat în cap

Pe 5 decembrie, un imigrant român de etnie romă, Petre Ciurar, 20 ani, a fost împuşcat mortal, nu departe de gara din Barcellona Pozzo di Gotto (provincia Messina). Românul se afla în baraca unde locuia împreună cu partenera sa de viaţă şi fetiţa lor de nouă luni. „Una din pistele cele mai acreditate este cea a uciderii din motive rasiale”, a declarat şeful procurorilor din Barcellona Pozzo di Gotto, Salvatore De Luca.

Potrivit reconstituirii carabinierilor, focurile de armă au fost trase de un individ care a ajuns la faţa locului cu un scuter condus de un complice. Trei femei, toate românce, care erau împreună cu victima, au fost rănite uşor, în timp ce încercau să fugă. Două dintre ele locuiau într-o rulotă de lângă baraca victimei.

Anchetatorii au reconstitiut viaţa românului: Ciurar vindea brichete la semafoare, în timp ce celalelalte femei cerşeau la intersecţii.  In buzunarul victimei, poliţiştii au găsit o mie de euro, un fapt încă inexplicabil pentru anchetatori. Acum un an, în aceeaşi zonă, au fost incendiate barăcile unor nomazi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adevărul, o revoluţie clasică

Al treisprezecelea salariu