in

Rătăcit în Italia, confundat cu un hoț, bătut la sânge de niște paznici: ”L-au bătut așa de rău că acum nu mai judecă”

Un tânăr de 31 de ani a plecat să-și facă un rost în viață dar a avut parte numai de necazuri, a fost bătut crunt și și-a pierdut memoria. Este internat într-un spital din Milano iar mama sa cere ajutor pentru a-l aduce acasă, scrie vremeanoua.ro. 

Femeia din Vaslui face apel către toți românii din Italia. Fiul ei, Andrei Ungurenașu, a fost bătut cu bestialitate de angajații unui depozit care l-au confundat cu un hoț. Acum se află internat la Spitalul “San Rafaelle” din Milano, iar, din informațiile pe care le are, acesta și-ar fi pierdut memoria. O cunostință de-a sa, care s-a interesat de situația băiatului, i-a spus că tânărul urmează să fie externat. Femeia e îngrozită de gândul că fiul său va ajunge pe drumuri, singur, fără bani, fără haine și fără vreun ajutor. Ieri a reușit să trimită un e-mail Consulatului General al României la Milano, însă nu a primit un răspuns. Nu are pe nimeni în Italia, nu știe la cine să apeleze și nici cum să-l aducă acasă. Deznădăjduită și fără putere, această îi roagă pe românii plecați în Italia să o ajute să-și vadă fiul bine.

Povestea lui Andrei nu e cu mult diferită de cea a tinerilor vasluieni care pleacă în străinătate ca să muncească pentru câțiva bani. Are 31 ani, provine dintr-o familie modestă din Secuia, Muntenii Jos și își dorește o viată mai bună. Pentru asta fost plecat de mai multe ori în Spania. Acolo a lucrat pe șantier, alături de alți români, la făcut canale. S-a întors acasă în decembrie, a făcut sărbătorile de iarnă acasă, iar săptămana trecută voia să se întoarcă la muncă. Pentru că nu mai prinsese loc la avion, și-a cumpărat un bilet la autocar. A plecat joi, pe 15 februarie, iar sambătă, când a ajuns în Milano, și s-a făcut rău. O criză de epilepsie l-a alarmat pe șoferul autocarului să cheme ambulanță. Andrei a fost dus la un spital din oraș, iar duminică a fost externat.

“Ne-a sunat și ne-a zis că este bine, că a ieșit din spital și că incearcă să ia legătura cu agenția cu care plecase – Saiz Tour. Nu a reușit și a zis că încearcă să ajungă cu un șofer pe tir. El l-a lăsat, însă, într-o benzinărie. De acolo nu mai știm nimic de el. Cred că s-a rătăcit. Săracul, străin, n-o fi știut ce să facă… Am înțeles, apoi, că pe timpul nopții s-a adăpostit într-un depozit. L-au găsit niște paznici, care l-au bătut așa de rău că acum nu mai judecă. Nu mai avea nici chiloți pe el, nimic. Plecase cu o geantă de haine, mâncare, două telefoane…”, povestește Ana Lepădatu, mama lui Andrei.

Andrei Ungurenașu, foto: vremeanoua.ro

“Mă rog la Dumnezeu să nu-l dea în drum, că nu are pe nimeni”

Tânărul a fost transportat la Spitalul “San Rafaelle” din Milano, unde a primit îngrijiri medicale. Cazul lui este anchetat acum și de carabinieri.

“M-a sunat poliția aseară (n.r. marți, 20 februarie), dar nu înțelegeam nimic, că vorbeau în italiană. “Andrei”, “Milano” – atât înțelegeam… Am luat legătura cu sora unei vecine de-ale mele și s-a interesat ea de el. Este la spital, nu mai are nimic, nici haine, nici telefoane. I-a fost afectat creierul. Și-a pierdut memoria, aiurește… Zice “mama e moartă, mă duc să cumpăr sicriu, mosu’ meu e mort, mahalaua mea a luat foc”. Nu judecă deloc!

Nu știu ce să fac, cum să fac… Nu am nici un ban. Azi am fost la poliție la Vaslui, să anunț. Mi-au dat un număr de telefon, că să iau legătura cu Consulatul. Am sunat și mi-a zis să le trimit ceva scris. Am fost la o rudă și am trimis. Acum aștept să îmi răspundă. Mă rog la Dumnezeu să nu-l dea în drum în seară asta (n.r. aseară, 21 februarie) că nu are pe nimeni și în starea în care este nu stiu ce se va alege de el. Suntem disperați toti. Nu stim cum o să-l aducem acasă, că el nu are cum să vină singur, are nevoie de un însoțitor, eu sunt bolnavă, nu stiu nici eu dacă o să rezist pe drum. Efectiv nu stim cum să procedăm”, a spus femeia jurnaliștilor de la vremeanoua.ro.

Pentru oricine are posibilitatea să o ajute, aceasta poate fi contactată la numărul de telefon 0731.192.506.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Propunere USR: Să voteze și cei din tara prin corespondenta, nu numai Diaspora

Surpriză! Imigranților le place în România: «Vrem să rămânem aici și să muncim»