Menu
in

Roma/ 1600 români repatriaţi din 2007

ROMA 11 ianuarie 2011- Primăria Romei a repatriat în 2010 circa 500 de cetăţeni români, în cadrul proiectului social “Back Home”.

Programul “Back Home” a fost activat în 2007- anul aderării României la UE – şi, până în decembrie 2010, a acoperit costul de călătorie pentru 1600 de cetăţeni români care au acceptat să se întoarcă în ţară. In 2008, odată cu declanşarea operaţiunilor de evacuare a taberelor de nomazi de către primarul Gianni Alemanno, au fost repatriaţi 600 de cetăţeni români, iar în 2009 numărul lor a fost de circa 450.Beneficiarii au fost în general bărbaţi, dar nu au lipsit familiile cu copii.

Primăria a oferit un ajutor financiar prin care au fost acoperite cheltuielile de călătorie cu autobuzul, alimente şi scutece. Cheltuielile au fost suportate de Primărie, mai precis dintr-un fond de solidaritate la care au contribuit şi donatori sau sponsori externi. 
Pentru a a obţine biletul de întoarcere în România, cei interesaţi se pot adresa Departamentului pentru imigrare şi Politici Sociale din cadrul Primăriei. Cererile sunt evaluate şi se oferă ajutor în primul rând persoanelor care au mari dificultăţi financiare şi familiilor cu copii.

Cei care au solicitat şi obţinut ajutorul de repatriere au fost, până acum, români fără un adăpost, nomazi evacuaţi din taberele din capitală, sau persoane care şi-au pierdut locul de muncă. Pentur a evita cereri repetate din partea aceloraşi persoane, ajutorul economic oferit de primărie poate fi solicitat doar o singură dată.

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version