in

ROMA/ Doi români au decapitat o statuie antică pentru a-i vinde capul

Roma 23 septembrie- Doi români, de 21 şi 39 de ani, au fost arestaţi de poliţiştii din Roma după ce au decapitat cu ciocanele o statuie din epoca romană, luând capul cu ei, pentru a-l vinde.

Furtul a avut loc în zona Villa Ada, într-un cartier central al oraşului, unde se află sediile mai multor ambasade. Statuia era amplasată în grădina unei vile private, dar proprietarul vilei nu şi-a dat seama în acel moment, de furt.

Cei doi au fost văzuţi de un alt locuitor al zonei, care i-a remarcat pe români când încercau să fugă, sărind peste zidul vilei, şi a chemat poliţia. Agenţii, care au intervenit la doar câteva minute după ce au primit semnalarea, i-au găsit pe cei doi români cum încercau să se îndepărteze, având o pungă mare cu ei.

Bărbaţii au încercat să-i convingă pe poliţişti că dueau gunoiul, dar în interiorul pungii agenţii au descoperit capul statuii, împreună cu instrumentele lor “de lucru”.

Fragmentul statuii, un obiect de patrimoniu de mare valoare, a fost restituit proprietarului, iar cei doi au fost arestaţi sub acuzaţia de furt calificat.
 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adrian, întors în România să-şi deschidă o afacere: „Acasă nu poţi să ridici capul”

Schengen/ Morganti (Lega Nord) : “Românii, popor incapabil să se integreze în societatea noastră”