in

Roma, escrocii din jurul zonelor turistice, români travestiți în ghizi cereau sume exorbitante turiștilor

Roma, escrocii din jurul zonelor turistice, români travestiți în ghizi cereau sume exorbitante turiștilor.

Ca în fiecare primă duminică a lunii, intrarea la Colosseum este gratuită. Dar escrocii sunt mereu în acțiune, scrie Il Giornale.

Chiar dacă intrarea la Colosseum este gratuită în prima duminică din lună, vânzătorii de bilete și ocupanții ilegali nu ratează nicio ocazie de a înșela turiștii. După cum a relatat Il Messaggero, de câteva zile există o nouă procedură de intrare în parcul arheologic, cu obligația de a avea bilete cu nume.

Chiar și duminică a fost necesar să se treacă pe la casieriile unde se dădea biletul de intrare, unul câte unul.

Roma, escrocii din jurul zonelor turistice

Chiar și cu această noutate, vânzătorii de bilete și ocupanții ilegali au încercat să-i înșele pe bieții oameni de la coadă, în principal turiști străini. Acum au inventat și tururi ghidate la prețuri exorbitante, în ciuda faptului că, în mod evident, nu au competențele necesare pentru a face această treabă.

Locul este aglomerat de ocupanți ilegali și de polițiști care încearcă să protejeze vizitatorii de escrocherii și de surprize neplăcute în portofele.

În special duminică, 3 iulie, a fost o zi foarte aglomerată, în care au fost prezenți pe teren poliția de stat, carabinierii și polițiștii locali, toți desfășurați cu patrule atât la intrarea în zona arheologică, cât și în perimetrul acesteia.

Deoarece unii vânzători ambulanți se așezaseră la coadă de-a lungul treptelor care duc la Colosseum, o unitate de poliție locală a fost de asemenea staționată pe Largo Gaetana Agnesi, în Colle Oppio.

Agenții, atât cei în uniformă, cât și cei în civil, au reușit să le facă viața grea ocupanților: au fost confiscate cantități considerabile de pălării, gadgeturi, sticle de apă și umbrele de soare. Aceste articole sunt vândute la prețuri foarte mari.

De exemplu, o sticlă de apă, adesea umplută cu apă de la fântâni, poate costa de două ori mai mult decât ați plăti într-un magazin din centrul orașului. Dacă turistul nu deschide imediat portofelul și nu acceptă primul preț care i se oferă, există posibilitatea de a negocia, mergând chiar până la a plăti cinci euro pentru trei sticle mici, un fel de reducere de familie.

Pe de altă parte, prețul unei umbrele de hârtie pentru a te adăposti de soarele arzător este de aproximativ 14 euro.

Nu doar la Colosseum

Zona Colosseumului este considerată de poliție ca fiind „sub supraveghere specială”, așa cum a ordonat Questura. Este suficient să spunem că zona arheologică poate avea până la 22.000 de vizitatori pe zi.

Cu toate acestea, există și alte zone din Orașul Etern care ar trebui controlate la vedere, cum ar fi Panteonul, Castel Sant’ Angelo, Piazza Navona și Trastevere.

Pentru a testa problema de aproape, un reporter de la Il Messaggero a pretins că este turist și, însoțit de soția sa, s-a poziționat sub Colosseum. După câteva solicitări de informații, a sosit un român de 36 de ani, care a oferit o vizită la Amfiteatrul Flavian pentru 24 de euro de persoană.

Când își dă seama că nu vorbește cu un străin, începe să se ridice în picioare și, îngrijorat, îl informează pe interlocutorul său: „Astăzi intrarea este liberă, dar turul se poate face”.

După reporter, bărbatul de 36 de ani se apropie de un grup de americani, iar aici preia soția sa, tot româncă, care încearcă să-i convingă pe toți să meargă în turneul propus de soțul ei. În acel moment, polițiștii i-au oprit pe cei doi soți, care au fost identificați și au fost întocmite patru procese verbale, câte două pentru fiecare.

Cei doi români sunt denunțați pentru că le-au propus turul americanilor și primesc două ordine de îndepărtare pentru 48 de ore. În plus față de o amendă de o mie de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Moneda euro s-a prăbușit

Moneda euro s-a prăbușit. A coborât la cel mai scăzut nivel din 2002

Libia taie gazul Italiei cu 25%: „Necesar pentru consumul populației locale”