in

Român anchetat la Milano, trăia din venitul de cetățenie dar avea 139 de mașini înmatriculate pe numele lui

Surpriză pentru poliţiştii italieni, care au descoperit nu mai puţin de 139 de autovehicule înregistrate pe numele unui român care, teoretic, nu obţinea niciun venit. Ancheta a durat aproximativ o lună. Mașinile pe numele său ar fi în circulație în toată Italia, iar poliția a solicitat scoaterea lor din registrul public. Românul este judecat în libertate, dar autorităţile au decis să-i suspende ajutoarele sociale.

Potrivit ziarului local Prima La Martesana, poliţia locală din Martesana (la nord-est de Milano) a oprit un şofer român care conducea o maşină cu numere de înmatriculare false. După mai multe verificări, agenţii au descoperit că bărbatul încasa de mult timp venitul minim garantat deşi pe numele său erau înregistrate 139 de autovehicule.

Anchetatorii presupun că e vorba despre “maşini-fantomă”, vândute pe piaţa neagră după ce au fost înmatriculate pe numele unui “om de paie”. Astfel de vehicule sunt folosite apoi în comiterea de infracţiuni.

Mașinile fantomă sunt un fenomen criminal care poate avea implicații grave. O persoană poate avea sute de vehicule pe numele său care sunt de fapt vândute pe piața neagră peste tot . Mașini care devin apoi foarte utile pentru evitarea plății asigurărilor și a impozitului rutier, a sancțiunilor prevăzute de Codul rutier, a taxelor de pe autostrăzi, dar și pentru comiterea oricărei opriri a infracțiunilor, cum ar fi jafurile.

Bărbatul a fost denunțat pentru înmatriculare fictivă a vehiculelor, fals în acte publice, fraudă împotriva statului. De asemenea, agenții l-au trimis în judecată pentru încălcarea prevederilor privind venitul de cetățenie, ceea ce a dus la revocarea subvenției.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, crește numărul de noi infecții, RESTRICȚII pentru patru regiuni, se suspendă redeschiderea mai multor staţiuni de schi

Accident teribil la Sedegliano, Udine: un tânăr român de 21 de ani și-a pierdut viața, alte patru persoane rănite